Pretresi u Pećanima zbog ubistva Radenka Bašića: Policija pregledala stanove po zgradama

N.T.
Foto: Dražan Pozderović

BANjALUKA - Pripadnici policije Srpske su u okviru istrage ubistva načelnika kriminalističke policije Policijske uprave Prijedor Radenka Bašića pretresali i stanove u u naselju Pećani u Prijedoru gdje se i desilo ubistvo.

Prema saznanjima "Glasa Srpske" policija je ispitivala i građane tog naselja koji su navodno vidjeli osumnjičenog, te je na osnovu toga i snimaka sa video  nadzora kamera koje su "uhvatile" osumnjičenog da bježi i sačinjen foto-robot. Sumnja se da je osoba s foto-robota učestovala u ubistvu.

Izvor blizak istrazi je kazao da su pretresi rađeni u slučaju da se osumnjičeni možda nije sakrio u nekom od stanova i zgrada ili je negdje boravio.

- Naš cilj je da sve provjerimo kako bi pronašli eventualne dokaze koji će nas dovesti do osumnjičenog. Postoji mogućnost da je možda osumnjičeni boravio u nekoj zgradi pa modža je ostavio tragove-rekao je naš izvor.

Mještani naselja Pećani su za pojedine medije potvrdili da im je kasno sinoć policija zovnila i kucala na vrata te ulazila u stanove.

U okviru istrage ubistva Bašića sinoć je i privedeno neokoliko osoba, a policija je objavila skicu osumnjičene osobe.

Bašić ubijen je u ponedjeljak iz vatrenog oružja u prijedorskom naselju Pećani. Ubica mu je prišao s leđa i pucao mu u potiljak najvjerovatnije iz pištolja kalibra 7.65 milimetara.

Nakon zločina pojedini mještani Pećana su pričali da su vidjeli osobu koja bježi kroz naselje, a koja je na sebi imala crnu jaknu s kapuljačom. Kamere video nadzora s obližnjih zgrad ai snimile su takvu soobu, ali se još ne zna o kome je riječ.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana