Pretresi na 10 lokacija: Uhapšeno pet osoba!

GS
Foto: Avaz

TUZLA - Policijski službenici Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona, postupajući po Naredbi Kantonalnog suda Tuzla, a u saradnji sa policijskim službenicima Federalne uprave policije, danas su proveli opsežnu akciju na području gradova Tuzla i Živinice.

Kako piše Dnevni avaz, tokom navedene akcije, izvršeni su pretresi na deset lokacija, u cilju pronalaska materijalnih dokaza o počinjenju krivičnog djela Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Nakon izvršenih pretresa, pet lica nastanjenih na području grada Živinice su lišena slobode, i to: A.H., rođen 1988.godine, N.I., rođen 1996. godine, U.A., rođen 1992. godine, A.A., rođen 1988. godine i Z.B., rođen 1994. godine, dok se za jednim licem intenzivno traga.

- Izvršenim pretresima osumnjičenih lica, stambenih i drugih objekata, motornih vozila pronađena je i privremeno oduzeta određena količina praškaste i biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, municija i vatreno oružje – pištolj, ometači signala mobilnih telefona i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz.

Navedene aktivnosti su epilog istražnih i drugih kontinuiranih višemjesečnih operativnih radnji usmjerenih na hapšenje i procesuiranje osoba koje se sumnjiče za neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga, a u sklopu kojih je ukupno oduzeto više od deset kilograma (10,3 kg) opojne droge Amfetamin speed, čime je spriječena njena daljnja distribucija i zloupotreba na tržištu.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona nastavljaju daljnji rad u okviru ove akcije, a lica lišena slobode će uz Izvještaj biti predata Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na nadležnost i dalje postupanje, zbog postojanja osnova sumnje da su kao grupa počinili udruženo krivično djelo iz člana 238. stav 2. a u vezi sa stavom 1. istog člana Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine (Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga) - saopšteno je iz Uprave policije MUP-a TK.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana