Presuda Halidu Muslimoviću sutra u Osnovnom sudu: Pjevač tvrdi da nije kriv, optužba traži najstrožu kaznu

Jelena Stanić
Presuda Halidu Muslimoviću sutra u Osnovnom sudu: Pjevač tvrdi da nije kriv, optužba traži najstrožu kaznu

BANjALUKA - Nisam kriv ni po jednoj tački optužnice, koja je imala za cilj da zaustavi turneju u Kanadi i da od mene iznude 100.000 KM.

Kazao je ovo Halid Muslimović na jučerašnjem glavnom pretresu u Osnovnom sudu u Banjaluci na kojem su iznesene završne riječi tužilaštva i odbrane povodom suđenja za premlaćivanje Sonje Bašić sa kojom je navodno bio u ljubavnoj vezi. 

Muslimović je dodao i da mu je prije suđenja tužilac predložila da Bašićevoj isplati 100.000 KM, kako bi optužnica bila povučena. 

- Nisam pristao, jer to smatram iznudom. Priča se u Banjaluci kako je govorila da će me sahraniti ovdje, da su nalazi ovdje jeftini i da su njeni i sud i tužilaštvo. Plašio sam se za sigurnost - rekao je Muslimović i dodao da je Bašićeva počela da mu se miješa u privatni i poslovni život. 

Pjevač je priznao da jeste udario šakom u sto, ali da to veče nije dodirivao Bašićevu, osim kada je pridržavao da ne padne. 

Bašićeva juče nije bila pristuna na glavnom pretresu, te je u njeno ime završne riječi iznio njen punomoćnik, advokat Dragan Tolimir.

- Jasno je da je optuženi namjeravao, smišljeno i sa određenim ciljem, da zastraši oštećenu te da joj nanese povrede sa dugoročnim posljedicama. Ovih dana joj je slao i prijeteće poruke kako bi je uplašio - kazao je Tolimir i dodao da od Suda traži maksimalnu kaznu za ova krivična djela. 
Sa druge strane, Muslimovićev advokat Milenko Tomić kazao je da je Bašićeva sama sebe povrijedila to veče. 

- To veče bila je pijana. Kada su sjeli u automobil, koji se kretao 120 kilometara na čas, izjavila je da je hvatala volan i otimala mu ključeve. Znamo šta se dešava sa vozilom kada se naglo pomjeri volan - rekao je Tomić i dodao da su sve povrede nastale sa strane aludirajući da se sama povrijedila i zadobila lake tjelesne povrede.

Presuda će biti izrečena sutra u Osnovnom sudu u Banjaluci. Prema optužnici, Muslimović je nakon kraće prepirke 27. jula 2018. u svom automobilu "pežo 607" više puta šakom udario Bašićevu u lice. Sve se odigralo oko dva do tri časa ujutro na putu Banjaluka-Kozarac. Muslimović je zaustavio auto, uhvatio Bašićevu za kosu, izvukao , izbacio na beton, opet je udario te ugrizao za desno rame. Zatim je opet vratio u automobil.

- Nakon što je odvezao u Banjaluku, Bašićeva je tražila da je ostavi kod njenog stana i rekla mu da će da pozove policiju. Optuženi Muslimović joj je rekao "Ti si mala maca za mene. Znaš li ti ko sam ja, vozaću te u gepeku, mrak će te progutati" - stoji u optužnici. Muslimović je ranije tokom svjedočenja tvrdio da se branio, a da je ugriz nastao jer joj je htio "pomoći". 

U novembru 2020. Osnovni sud u Prijedoru donio je presudu prema kojoj je Muslimović dužan da Bašićevoj isplati 130.000 KM na ime duga koji mu je uplatila preko "Vestern juniona" i još 10.000 KM sudskih troškova.

TUŽILAŠTVO

Tužilac Okružnog suda u Banjaluci Igor Cimeša istakao je tokom završnih riječi je da su brojnim dokazima dokazali  krivicu optuženog. 

- Iskaz oštećene je u potpunosti potvrđen iskazom vještaka specijaliste sudske medicine Milana Srdića koji je potvrdio da su povrede nastale kako je navedeno u optužnici - kazao je Cimeša.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana