Presuda Čamberu za ubistvo mladića: Veliki broj policajaca pred sudom, stigli i „Lešinari“

Nebojša Tomašević
Foto: V. Tripić

BANjALUKA – U Okružnom sudu u Banjaluci danas će biti izrečena presuda Daliboru Čamberu (47) iz Laktaša, optuženom za ubistvo Duška Savanovića (24) 31. decembra prošle godine ispred benzinske pumpeu Trnu.

Pred sudom su povećane mjere bezbjednosti, prisutan je velik broj sudskih policajaca i pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Stigli su i navijači Fudbalskog kluba Borac  - „Lešinari“. Ubijeni Savanović je bio član ove navijačke grupe i „Lešinari” su na svakoj utakmici slali poruke da očekuju maksimalnu kaznu za ubicu.

Skandiraju „Vulture,vultures 'ajmo svi u glas, Dule Savanović jedan je od nas“.

Navijači Borca su više puta dolazili i ispred suda dok je trajalo suđenje.

Čambera, osim za ubistvo Savanovića, terete i za ranjavanje Alekse Babića.

Okružni tužilac Aleksandar Simonović u završnoj riječi prije dva dana je istakao da smatra da je dokazao optužbe protiv Čambera te je od suda zatražio da ga osudi po zakonu na dugogodišnju kaznu. Tužilac je prije iznošenja riječi izmijenio i precizirao optužnicu pa je tako navedeno da je Čamber pucao u namjeri da ubije Savanovića i Babića.

Čamberov branilac Miloš Paleksić istakao je da nema dokaza da se ovdje radi o teškom ubistvu.

Dodao je da se u ovom slučaju može raditi i o prekoračenju nužne odbrane.

Čamber je istakao da se kaje i da mu je žao zbog svega te naglasio da nije želio i namjeravao da nekog ubije.

Prema optužnici, zločin je počinjen  31. decembra prošle godine oko 22.30 časova ispred benzinske pumpe „NIS Petrol“ u Trnu. Tu je došlo do sukoba između Čambera i Milana Đuđevića  sa jedne strane te Babića i  Savanovića s druge strane. Čamber je pucao na „mercedes“ u kojem su bili Savanović i Babić, da bi nakon njihovog zaustavljanja i izlaska pucao na Babića i pogodio ga u lijevo stopalo i krenuo ka njemu.

Savanović je tada krenuo za Čamberom i udario ga pesnicom u glavu i oborio.  Kada je pao na leđa Čamber je ispalio hitac prema Savanoviću i on je preminuo u bolnici.

Đurđević je priznao krivicu i osuđen na godinu zatvora za pomoć učiniocu krivičnog djela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana