Predmet "Adem Kostjerevac": Svjedok od žrtve saznao da ju je Kostjerevac trudnu silovao

Srna
Foto: Arhiva

SARAJEVO - Na suđenju Ademu Kostjerevcu, optuženom za silovanje trudne Srpkinje 1992. godine na području Zvornika, svjedok Žarko Obradović rekao je danas da je od žrtve saznao da ju je optuženi silovao u zarobljeništvu i da je ona, nakon što je razmijenjena, imala 25 kilograma manje.

Obradović je rekao da je žrtva odvedena u zarobljeništvo nakon napada na Novo Selo koji se dogodio 17. septembra 1992. godine.

On je ispričao da mu je muž oštećene ispričao da je ranjen u napadu na selo i da je ostao u kući sa suprugom, te da je vidio kada je odvedena i ko ju je odveo.

Obradović je rekao da je oštećena razmijenjena u Srebrenici, te da pri povratku "nije imala svoju kilažu", odnosno da je imala najmanje 25 kilograma manje, prenosi Birn.

Svjedok je ispričao da mu je oštećena rekla da je bila zarobljena i da ju je u zaselak Bare odveo Šiško, kojeg je poznavao iz komšiluka, te da joj je glavu, zbog udarca, previo Refik Mustafić.

"Pričala je da je odvedena u zaseok Bajriće, u zatvor", rekao je Obradović.

On kaže da je krajem aprila 1992. godine Kostjerevac došao ispred njegove kuće naoružan i rekao mu da treba da "dovuče sijena" za njegovu sestru.

Tužilaštvo BiH tereti Kostjerevca da je, kao pripadnik Vojne policije Prve muslimanske brigade takozvane Armije BiH, u Zvorniku, od 18. septembra do 4. oktobra 1992. godine, u najmanje dva navrata prisilio na seksualni odnos i silovao ženu srpske nacionalnosti koja je bila u drugom stanju i koja je bila zatvorena u podrumu kuće u selu Bajrići.

U optužnici je navedeno da je silovanje oštećene izazvalo gubitak trudnoće.

Sudija u ovom predmetu Mira Smajlović je rekla da je saslušanjem ovog svjedoka završen dokazni postupak, te da je iznošenje završne riječi Tužilaštva planirano za 26. januar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana