Predložena mjera zabrane za Šimića, osumnjičenog za ubistvo srpskih civila

Srna
Predložena mjera zabrane za Šimića, osumnjičenog za ubistvo srpskih civila

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH, nakon ispitivanja Milana Šimića /47/ iz Gradačca, osumnjičenog za ratne zločine, uputilo je Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere zabrane za ovo lice koje je uhapšeno prema naredbi Tužilaštva BiH.

Osumnjičeni je pod istragom zbog krivičnog djela ratni zločini protiv civilnog stanovništva počinjenog na području Gradačca i Srebrenika 1994. godine, saopšteno je danas iz Tužilaštva BiH. Mjera zabrane odnosi se na zabranu prelaska državne granice /zabrana putovanja/, uz prijedlog za privremeno oduzimanje putnih isprava.

Pripadnici Sipe uhapsili su Milana Šimića zvanog Robi 19. decembra na području Srebrenika zbog sumnje da je tokom 1994. godine srpskim civilima iz Gornje Špionice i Srebrenika ponudio da ih, uz naknadu od po 1.000 njemačkih maraka, prevede u Pelagićevo, a tokom transporta oni su na nepoznatoj lokaciji opljačkani i ubijeni.

Među ubijenim civilima bilo je pet žena i jedan muškarac, a troje je bilo starije od 60 godina, saopšteno je ranije iz Tužilaštva BiH.

Šimić se sumnjiči da je kao pripadnik 107. Viteške motorizovane brigade Hrvatskog vijeća odbrane /HVO/ i takozvane Armije BiH, počinio krivično djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana