Predložen pritvor za Viktora Čavića zbog više krivičnih djela

Srna
Predložen pritvor za Viktora Čavića zbog više krivičnih djela

BANjALUKA - Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka predložio je lokalnom Osnovnom sudu određivanje pritvora za osumnjičenog Viktora Čavića (45) iz tog grada zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivična djela sprečavanja službenog lica u vršenju službene radnje i ugrožavanja sigurnosti.

Čavić je nedavno u mjestu Kola kod Banjaluke, držeći u ruci pištolj, spriječio policijske službenike čiji su inicijali M.K. i D. M. u vršenju službene radnje, odnosno da ga liše slobode, nakon čega se automobilom marke "BMNj" udaljio, a potom vratio i velikom brzinom krenuo prema oštećenim policajcima, koji su pomjeranjem u stranu izbjegli kontakt sa vozilom.

Iz Tužilaštva je saopšteno i da je Čavić 17. avgusta ove godine u Banjaluci ženskoj osobi čiji su inicijali T.K. uputio više poruka prijetećeg sadržaja, čime je oštećenoj ugrozio bezbjednost.

Tužilac Okružnog javnog tužilaštva je pritvor predložio zbog postojanja opasnosti od bjekstva osumnjičenog i naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će Čavić ponoviti krivično djelo.

O tom prijedlogu odlučiće sudija za prethodni postupak Osnovnog suda Banjaluka, navodi se u saopštenju.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana