Predložen pritvor za Radinkovića zbog krađe kvada

Nebojša Tomašević
Foto: Velibor Tripić

BANjALUKA – Postupajući tužilac banjalučkog Okružnog tužilaštva predložio je određivanje pritvora za Nenada Radinkovića (36) iz Banjaluke koji je osumnjičen za krađu kvada.

Kako je saopšteno iz Tužilaštva, pritvor je zatražen zbog opasnosti od bjekstva te zbog postojanja osnovane bojazni da će osumnjičeni ometati krivični postupak uticajem na svjedoke. Istakli su da će o ovom prijedlogu odlučiti sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Banjaluci, a osumnjičenom se na teret stavlja krivično djelo teška krađa.

- Osumnjičeno lice je između18 i 19. septembra u mjestu Aleksići, grad Laktaši, u namjeri protivpravnog prisvajanja tuđe stvari, došao do kuće u vlasništvu R.J, te ušao u garažu koja je u izgradnji. Zatim je upotrebom fizičke snage iz garaže izgurao četverotočkaša (kvad), nakon čega je neutvrđenog dana isto stavio u pogon i odvezao na nepoznatu lokaciju - stoji u saopštenju tužilaštva.

Radinković je uhapšen juče u okviru akcije “Kros” koju su sproveli pripadnici Policijske uprave Banjaluka u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske. Radinković je poznat kao višestruki prestupnik.

U maju ove godine je hapšen i pritvoren zbog sumnje da je oteo H.N. koga je navodno zatočio u vikendici. Potom je za njegovu slobodu tražio veliki iznos novca.

Preko brata žrtve primio je 42.000 evra u kriptovaluti i to posredstvom treće osobe.

Široj javnosti Radinković je poznat po saobraćajnoj nesreći u kojoj je poginuo Nikola Đurović iz Banjaluke. Zbog te nesreće Radinković je osuđen na četiri godine zatvora.

Poslije presude je pobjegao u Francusku gdje je hapšen 2013. godine zbog krijumčarenja veće količine oružja. Zbog toga slučaja je osuđen na osam godina zatvora. Budući da se nije pojavio na izdržavanju kazne za saobraćajnu nesreću za njim je bila raspisana potjernica po kojoj je 2018. godine uhapšen u Briselu i izručen u BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana