Zatraženo pritvaranje Marokanca zbog pokušaja ubistva Indijca

N.T.
Foto: Ilustracija

BANjALUKA - Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka nakon ispitivanja predložio je određivanje pritvora državljaninu Maroka Eyub Sargini (27) osumnjičenom za pokušaj ubistva državljanina Indije G.S. kojeg je posjekao skalpelom po vratu i ramenu.

Kako je saopšteno iz Tužilaštva osumnjičeni je 15. jula nakon kraće svađe Idncijcu G.S. u namjeri da ga liši života skalpelom nanio povrede u predjelu vrata i ramena.

Navodi se da se sve desilo tog dana oko 21.10 časova u banjalučkoj Gundulićevoj ulici.

- Osumnjičenom Eyub Sargini na teret stavljaju krivično djelo pokušaj ubistva, a pritvor je zatražen zbog bojazni od bjekstva, uticaja na svjedoke te bojazni da će ponoviti krivično djelo ili dovršiti pokušano- navedeno je u saopštenju tužilaštva.

Dodaje se da će o prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiti sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci kome je prijedlog upućen.

Državljanin Maroka uhapšen je 22. jula nakon kraće potrage za njim, a kako je rečeno u policiji on i žrtva državljanin Indije G. S. nisu se poznavali.

Takođe njih dvojica nisu imali prijavljen boravak u Banjaluci.

Kobnog dana kako je potvrđeno u policiji prije svađe Marokanac i Indijac su se ulicom vozili biciklima. Nakon obračuna, osumnjičeni je pobjegao i od tada se za njim tragalo.

Kako je tada ispričao Banjalučanin, koji se zatekao na licu mjesta, on je vidio dvojicu da se tuku i da jedan je drugog ubo.

- Ljudi iz obližnjih lokala su u im prišli. Policija i Hitna brzo su došli došla, blokirano je sve. Kada je Hitna transportovala napadnutog muškarca, vidio sam da mu je vrat zavijen. Bilo je mnogo krvi - rekao je tad Banjalučanin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana