Predložen pritvor za inspektora zbog pomaganja pripadniku Škaljarskog klana

N. T.
Predložen pritvor za inspektora zbog pomaganja pripadniku Škaljarskog klana

BANjALUKA - Okružno tužiulaštvo predložilo je određivanje jednomjesečnog pritvopra inspektoru Mladenu Milovanoviću (37) zbog sumnje da je pomagao državljaninu Crne Gore Milošu Božoviću iz Cetinja koji se povezuje sa Škaljarskim klanom i koji je uhapšen u Banjaluci na osnovu potjernci za ubistvo.

Iz Tužilaštva je saopšteno da Milovanovića terete za pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela, a da mu je pritvor predložen zbog bojazni od uticaja na svjedoke.

-  Milovanović je ajedno sa osumnjičenim  Predragom Vatreš i Goranom Rečević  od 31. maja  do 18. jula u Banjaluc i  na području drugih gradova BiH, pružao pomoć M.B. državljaninu Republike Crne Gore, za kojim je raspisana crvena potjernica Interpola zbog krivičnog djela teško ubistvo počinjeno u Crnoj Gori-saopšteno je iz Okružnog tužilaštva Banjaluka.

Dodali su da je prijedlog pritvora upućen u Osnovni sud i o njemu će odlučiti sudija za prethodni postupak.

Iz Tužilaštva su saopštili da su osumnjičeni Vatreš i Rečevićeva nakon obavljene kriminalističke obrade pušteni i u nastavku krivičnog postupka braniće se sa slobode.

Uhapšenom Božoviću Sud BiH je odredio ekstradicioni pritvor od 18 dana.

- Pritvor po rješenju može trajati do 4. avgusta ili do nove odluke Suda Crna Gora, je dužna u navedenom periodu dostaviti ekstradicionu molbu budući da je potraživani tražio dalje provođenje ekstradicionog postupka, odnosno nije pristao na pojednostavljeno izručenje-saopštio je Sud BiH

Crnogorske vlasti Božovića  traže zbog učešća u ubistvu Nikšićanina Ranka Vuletića koje se dogodilo u avgustu 2019. godine. On je jedan od optuženih na podstrekavanje na ubistvo Nikšićanina.

Božović je po nalogu Tužilaštva BiH danas ispšitan u Banjaluci i kao svjedok u predmetu "Darko Eelez i drugi".

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana