Predložen pritvor uhapšenim u akciji "Eskadron"

Nebojša Tomašević
Foto: GS

BANjAUKA - Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka nakon ispitivanja predložio je pritvor za 16 osumnjičenih koji su pali u akciji "Eskadron".

Oni su u više policijskih vozila jutros dovedeni u banjalučki Okružni sud kojem je upućen prijedlog za određivanje pritvora.

Kako je saopšteno iz Tužilaštva pritvor je predložen za Đukanović Borislava (41) Lugić Miladina (41.) Svjetlanović Stefana (28) Brkić Zorana (29) Malić Vladimira (43) Maksić Vladimira (31) Radočaj Aleksandre (31) Pavljuka Darke(40) Jungić Dragoslava (50) Palačković Dijane (43) Stojanović Gorana (32) Ćutković Aleksandra (52) Ćutković Mladena (29) Trubajić Mladena (37) Maksimčuk Borisa (37) i Radaković Miloša (36) svi iz Banjaluke.

Uz prijedlog za pritvor zajedno za prijedlogom Sudu za izdavanje potjernice  upućen je i protiv osumnjičenih N.J.(35) i M.D. (38) koji nisu dostupni organima gonjenja.

Kako se navodi u saopštenju osumnjičenima se na teret stavlja da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga  i krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga.

- Osumnjičeni su u vremenskom periodu od početka 2023.godine do dana 28.05.2024..godine, osumnjičena lica su vršila nabavku, držali radi prodaje, posredovali u prodaji i prodavali  opojne droge  kokain i marihuana korisnicima na području Grada Banjaluke. Tužilac je uputio prijedlog za određivanje mjere pritvora  zbog opasnosti od bjekstva,  postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli uticati na svjedoke, te zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo- stoji u saopštenju.

Dodaje se da će o prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana