Predložen pritvor vozaču koji je udario sina režisera Tanovića

N.T.
Foto: Agencije

SARAJEVO - Postupajući tužilac sarajevskog Kantonalnopg tužilaštva predložila je određivanje jednomjesečnog pritvora Benjaminu Spahoviću osumnjičenom da je automobilom udario maloljetnika u centru Sarajeva, potvrđeno je u Tužilaštvu.

- Pritvor je predložen zbog opasnosti od bjekstva, te da bi osumnjičeni mogao da utiče na svjedoke, prikrije dokaze kao i zbog bojazni od ponavljanja krivičnog djela - rekli su u Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu.

Saobraćajna nezgoda dogodila se u petak oko 21.00 čas, a Spahović je uhapšen nešto iza ponoći.

Tinejdžer kojeg je vozilom udario Benjamin Spahović u sarajevskom naselju Drvenija u petak naveče je sin poznatog režisera i oskarovca Danisa Tanovića.

Riječ je o Orhanu Tanoviću (17), što su potvrdili njegovi roditelji. Danis Tanović sa suprugom Maelis ima petoro djece, a Orhan je njihovo treće dijete i prvi sin u porodici.

-Hvala vam svima koji ste uz nas u ovom teškom trenutku. Hvala policajcu koji se zadesio na mjestu nesreće i odmah zatražio pomoć, hvala Hitnoj pomoći na brzoj intervenciji, hvala osoblju KUM-a i svim doktorima koji su pomogli da Orhan preživi prve kritične trenutke. Nadamo se da će Orhan biti dobro i da će nam se uskoro vratiti. Čuvajte, volite i pazite svoje bližnje - napisao je Tanović na „Instagramu“.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo ranije danas saopšteno je da je Spahović nakon nesreće alko-testiran i podvrgnut  testu na prisustvo narkotika.

- Nije utvrđeno prisustvo alkohola i narkotika kod vozača. Po naredbi dežurnog tužioca od osumnjičenog je uzeta i krv i urin zbog analize i potrebnih vještačenja - rečeno iz policije.


Spahović je od ranije poznat policiji po sukobu s zakonom i činjenju krivičnih djela.

Za učešće u razbojništvu koje je izvršeno 2019. godine na pumpu u Vogošći bio je osuđen na dvije godine i sedam mjeseci zatvora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana