Predložen pritvor osumnjičenom za ubistvo starca

Nebojša Tomašević
Predložen pritvor osumnjičenom za ubistvo starca

BANjALUKA - Okružno tužilaštvo predložilo je jednomjesečni pritvor za Bogdana Vajukića (23) iz Laktaša, osumičenog za ubistvo Gojka Veselića (76) u njegovoj kući u selu Koljani kod Laktaša.

Tužilaštvo Vajukića tereti da je zločin počinio 24. januara, odnosno da je nakon kraće svađe Veselića udario pesnicom više puta po glavi i tijelu i tako ga usmrtio.

- Osumnjičeni se narednog dana vratio do porodične kuće oštećenog, gdje je pronašao njegovo beživotno tijelo i bacio u bunar - saopštilo je Tužilaštvo.

Istakli su da je pritvor tražen zbog bojazni da će osumnjičeni uticati na svjedoke ili ponoviti krivično djelo, kao i zbog vanrednih okolnosti koje bi mogle dovesti do uznemirenja javnosti i zbog težine djela. Prijedlog pritvora upućen je Okružnom sudu u Banjaluci.

Kako je "Glas Srpske" objavio, Vajukić je osumnjičen da je Veselića pretukao na smrt u nedjelju uveče, a isti dan je pokušao da opljačka komšinice Gordanu Božić i Danicu Stanić zbog čega je bio priveden. Tada se nije znalo da je počinio ubistvo i on je pušten, a nakon izlaska iz policije ttaksijem se vratio se i tijelo starca bacio u bunar kako bi prikrio zločin.

Ubistvo Veselića je otkriveno treći dan, nakon što je njegova kćerka bezuspješno pokušala da ga pozove telefonom, pa je u utorak ujutro prijavila nestanak. Tad je otišla do očeve kuće i otkrila da je u nju provaljeno. Ubrzo je pronađeno tijelo Veselića, a policija je tada posumnjala na Vajukića koji je potom uhapšen po drugi put. On je priznao da je starca ubio, pa bacio u bunar.

Saznajemo da je obdukcija pokazala da je Veselić brutalno pretučen. Nanesene su mu teške povrede glave, grudnog koša i unutrašnjih organa od čega je i preminuo. Sa Vajukićem je priveden i Dejan P. koji je u nedjelju bio sa njim.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana