Predložen pritvor osumnjičenom za ubistvo monaha

Nebojša Tomašević
Foto: V. Tripić

BANjALUKA- Okružno tužilaštvo predložilo je jednomjesečni pritvor za Dragana Ševu (40), osumnjičenog da je ubio monaha manastira Glogovac kod Šipova Stefana Ačića (62).

Pritvor je predložen zbog bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao da sakrije,uništiti i izmjeni tragove važne za krivični postupak.

- Pritvor je predložen i iz razloga vanrednih okolnosti jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela i što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda, odnosno uznemirenjem javnosti   -saopštilo je  Tužilaštvo.

Dodali su da će o prijedlogu za određivanje pritvora  odlučiti sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci. 

Ševo je juče perdat Okružnom tužilaštvu Banjaluka nakon što je dan ranije ispitan u policiji u Mrkonjić Gradu gdje je, kako nezvanično saznajemo, priznao da je slučajno ubio oca Stefana.

Ševo je juče ispitivan u Okružnom tužilaštvu Banjaluka, a prema riječima izvora bliskog istrazi, istražiocima je kazao da nije planirao da ubije monaha i da je samo htio novac od priloga kako bi se kockao. Osumnjičeni je navodno kazao da je nožem htio da zaplaši monaha, te da su počeli da se naguravaju kada ga je slučajno izbo po grudima.

Osumnjičeni je tokom ispitivanja, dodaje ovaj izvor, ispričao da vozač koji ga je dovezao u manastir Glogovac nije znao za zločin do povratka u Banjaluku, kada je vijest o ubistvu monaha odjeknula na internetu.

Ševo je osumnjičen da je monaha dva puta ubo nožem nakon što ga je žrtva prethodno počastila večerom.

Otac Stefan ubijen je 7. decembra u trpezariji manastira Glogovac, a dva dana kasnije Ševo je uhapšen je banjalučkom motelu "Nana", kada je sebi zabio nož u grudi, nakon čega je prevezen u Univeritetski klinički centar Republike Srpske u Banjaluci gdje je operisan i bio na liječenju do prije tri dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana