Predložen pritvor osumnjičenom šverceru droge

N.T.
Foto: MUP RS

BANjALUKA – Postupajući tužilac banjalučkog Okružnog tužilaštva predložio je određivanje pritvora Filipu Živkoviću (24) iz Banjaluke koji je uhapšen u akciji „Specijal" zbog sumnje da se bavio švercom narkoticima.

- Osumnjičeni je od marta 2023. do 9.jula  u Banjaluci neovlašteno prodavao i radi prodaje  držao marihuanu. Tužilac je stavio prijedlog za određivanje pritvora  zbog bojazni od bjekstva osumnjičenog, uticaja na svjedoke te bojazni od ponavljanja  djela - saopšteno je iz tužilaštva dodajući da je prijedlog upućen Osnovnom sudu u Banjaluci.

On je uhapšen u nedjelju, a kako  saznajemo za njim je bila i na snazi potjernica  Interpola Beograd zbog šverca narkoticima.  

Navodno se krio u Srpskoj dva mjeseca kako bi izbjegao hapšenje po potjernici.Prilikom hapšenja policija je pretresom jedne lokacije koju je koristio zaplijenjeno oko 655 grama marihuane. 

Kako je, navodeći inicijale, saopšteno iz Policijske uprave Banjaluka osim narkotika u pretresima su pronađeni  vije digitalne vage, dva laptopa, mrvilica i novac 2,.750 evra i 210 KM za koji se sumnja da je pribavljen izvršenjem krivičnog djela, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela. 

Kako su rekli u policiji osumnjičeni  ima državljanstvo Srbije i BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana