Predložen pritvor osumnjičenima za ubistvo žene u Sarajevu

GS
Predložen pritvor osumnjičenima za ubistvo žene u Sarajevu

Postupajući tužilac Tužilaštva KS predložio je Kantonalnom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora osumnjičenima Goranu Ravliću, Ledžibi Ravlić, te pomagaču Latifu Jašareviću zbog ubistva žene na Pofalićima.

Pritvor je zatražen zbog opasnosti od bjekstva obzirom da Goran Ravlić posjeduje državljanstvo Republike Hrvatske.

Goran Ravlić, Ledžiba Ravlić, te pomagač Latif Jašarević terete se za ubistvo Nermine Ravlić na Pofalićima, dok se Goran Ravlić u Tužilaštvu branio šutnjom, nezvanično saznaje Avaz.

Podsjećamo, ubijena žena Nermina Ravlić pronađena je na sedmom spratu nebodera u sarajevskom naselju Pofalići.

Nezvanično se saznaje da je žena ubijena udarcima neke motke.

Jašareviću se na teret stavlja da je s Ravlićem išao u kupovinu alata i oruđa s kojim su planirali da se riješe mrtvog tijela, što mu je, kako se nezvanično saznaje, Ravlić i saopštio.

Tijelo žene danima je bilo u stanu, a da je ubijena saznalo se kada je njena porodica alarmirala policiju jer im se danima nije javljala. Goran je suprugu Nerminu doslovno izmasakrirao. Policajci koji su došli na lice mjesta ostali su šokirani kada su zatekli njeno tijelo, koje je bilo skoro pa neprepoznatljivo, piše Avaz.

Goran Ravlić i njegova majka se terete za Ubistvo na okrutan način, dok se pomagač Latif Jašarević tereti za neprijavljivanje i pomoć nakon krivičnog djela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana