Predložen pritvor osumnjičenima za skrivanje bračnog para sa potjernice

Jasmina Salopek
Predložen pritvor osumnjičenima za skrivanje bračnog para sa potjernice

GRADIŠKA – Tužilac je predložio pritvor za Gorana Lajića iz Gradiške zbog sumnje da je pomogao u skrivanju bračnom paru Erceg, za kojim je raspisana Interpolova potjernica, potvrđeno je „Glasu Srpske“.

Prijedlog za određivanje mjere pritvora uputio je Osnovnom sudu u Gradišci, zbog postojanja osnovane sumnje da je Lajić počinio krivično djelo „Pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela”.

– Pritvor je predložen  zbog  postojanja osnovane bojazni  da će osumnjičeni uništiti, sakriti, dokaze ili tragove važne za krivični postupak, zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni uticati na svjedoke, te da će nastaviti činiti isto krivično djelo – rekli su u OJT Banjaluka.

Prijedlog za pritvor, zajedno sa prijedlogom Sudu za raspisivanjem potjernice stavljen je i za osumnjičenog Z.D. iz Gradiške, zbog istog krivičnog dijela.

Osumnjičena lica su 23. avgusta u Gradiškoj, krili osuđenog Davora Ercega za kojim je naredbom Osnovnog suda u Gradiškoj raspisana potjernica radi izvršenja presude Okružnog suda u Banjaluci.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Gradišci.

Tom prilikom uhapšena je Davorova supruga Željka Erceg.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana