Predložen pritvor osumnjičenim za obljubu djevojčice

Nebojša Tomašević
Predložen pritvor osumnjičenim za obljubu djevojčice

BANjALUKA - Postupajući tužilac banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva nakon ispitivanja predložio je određivanje pritvora L.N. (30) i D.S. (35) iz Banjaluke predložio je određivanje pritvora zbog sumnje da su obljubili djevojčicu od 12 godina.

Kako je saopšteno iz Tužilaštva, terete ih da su počinili krivično  djelo obljuba sa djetetom mlađim od petnaest godina na štetu dvanaestogodišnjakinje.

Prijedlog za određivanje pritvora upućen je Okružnom sudu u Banjaluci.

- Tužilac je stavio  prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja  osnovane bojazni koje ukazuju da će osumnjičeni uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove važne za krivični postupak. Pritvor je  zatražen iz razloga vanrednih okolnosti jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela i što bi puštanje na slobodu osumnjičenih rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda-uznemirenju javnosti - stoji u saopštenju.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci.

Pomenuti su uhapšeni u akciji ”Netvork” zajedno sa, N.B., A.R. i O.T. svi iz Banjaluke.

Četvorici osumnjičenih na teret je stavljeno da su počinili krivično djelo obljube sa djetetom mlađim od 15 godina, dok je O.T. osumnjičen za iskorištavanje djece za pornografiju.

Nakon kriminalističke obrade trojica osumnjičenih su pušteni su da se brane sa slobode, dok će dvojicu ispitati nadležni tužilac koji će donijeti odluku o eventualnom prijedlogu za pritvor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana