Predložen pritvor nasilnom suprugu

N.T.
Predložen pritvor nasilnom suprugu

BANjALUKA - Postupajući tužilac banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva predložio je određivanje pritvora Milošu Labotiću (30) iz Banjaluke koga terete da je i pored mjera zabrane napao suprugu i naveo je da konzumira narkotike.

Kako je saopšteno iz Tužilaštva pomenutog sumnjiče da je počinio krivična djela nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici i omogućavanje uživanja opojnih droga.

- Osumnjičeni je 20. oktobra u Banjaluci prekršio zaštitnu mjeru zabrane uznemiravanja ili uhođenja žrtve nasilja u porodici supruge, oštećene K.L., koju mu je izrekao Osnovni sud u Banjaluci.

Osumnjičeni je primjenom nasilja ugrozio spokojstvo, tjelesni integritet i duševno zdravlje oštećene, a prethodnog dana naveo oštećenu i na uživanje opojne droge - stoji u saopštenju tužilaštva.

Dodali su da je pritvor predložen zbog postojanja naročitih okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, te zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo shodno.

Naveli su da će prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiti sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Banjaluci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana