Predložen pritvor muškarcu zbog nasilja u porodici

J. Sa.
Foto: Ilustracija

BANjALUKA - Tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka predložio je Osnovnom sudu u ovom gradu određivanje pritvora za S. K. (36) iz Banjaluke zbog sumnje da je počinio krivično djelo nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici.

Iz Okružnog tužilaštva Banjaluka saopštili su da je osumnjičeni u od 2018. godine do 11. decembra 2023. godine u više navrata primjenom nasilja i prijetnjom da će napasti na život i tijelo u prisustvu zajedničke maloljetne djece ugorozio spokojstvo, tjelesni integritet i duševno zdravlje svoje supruge.

-Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog, postojanja naročitih okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, te zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo – saopštili su iz tužilaštva.

Dodali su da će o prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiti sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Banjaluci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana