Predložen pritvor Gradiščaninu zbog pokušaja ubistva

Srna
Predložen pritvor Gradiščaninu zbog pokušaja ubistva

BANjALUKA- Tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka predložio je da sud odredi pritvor Milanu Škrbiću (21) iz Gradiške, osumnjičenom za pokušaj ubistva muškarca čiji su inicijali M.Ž. u mjestu Seferovci.

Prijedlog je upućen Okružnom sudu u Banjaluci nakon ispitivanja Škrbića u Tužilaštvu, a zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju.

Iz Okružnog tužilaštva saopšteno je da je osumnjičeni u srijedu, 25. oktobra, oko 6.30 časova na lokalnom putu u mjestu Seferovci kod Gradiške ispalio više hitaca iz pištolja u pravcu M.Ž, u namjeri da ga liši života.

Muškarac M.Ž. je tom prilikom povrijeđen.

U saopštenju se navodi da je tužilac predložio određivanje mjere pritvora zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni dovršiti pokušano krivično djelo.

Pritvor je predložen i zbog vanrednih okolnosti jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od 10 godina ili teža, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela i što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda, odnosno uznemirenju javnosti.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci.

Policija je u srijedu u Gradišci uhapsila muškarca čiji su inicijali M.Š. zbog sumnje da je ranio u desno rame Ž.M. iz ovog grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana