Predao se organizator grupe policajca koji su uhapšeni u Kaknju

J. Sa.
Predao se organizator grupe policajca koji su uhapšeni u Kaknju

SARAJEVO - Mustafa Karamuja, koji je osumnjičen da je bio organizator grupe policajaca Policijske stanice Kakanj koji su uhapšeni 18. jula u akciji “Meta 2”, a koji je bio u bjekstvu, predat je Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), saznaje "Glas Srpske"

Kako saznajemo njemu je nakon ispitivanja tužilaštvo ZDK predložilo određivanje mjere pritvora, a sutra će se o ovom prijedlogu izjasniti Opštinski sud u Kaknju.

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK Elvedin Fišek ranije je rekao da se Karamuja predao jutros uz prisustvo advokata, nakon čega je uhapšen..

Karamuja do danas nije bio dostupan policijskim organima u BiH, a za njim je bila raspisana i Interpolova potjernica s obzirom da je bio van BiH.

Opštinski sud u Kaknju ranije je odredio jednomjesečni pritvor za 15 policijskih službenika, dok su jednom izrečene mjere zabrane.

Policajc sumnjiče za više krivičnih djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela u vezi sa krivičnim djelima zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja te krivičnih djela uzimanje dara i drugih oblika koristi, odavanje službene tajne, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i teška krađa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana