Poznato stanje trogodišnjakinje koja se otrovala alkoholom

Agencije
Poznato stanje trogodišnjakinje koja se otrovala alkoholom

Djevojčica (3) koja se otrovala alkoholom u porodičnoj kući u Lazarevcu više nije životno ugrožena i prebačena je sa intenzivne njege gdje su joj se borili za život na odjeljenje gdje se trenutno oporavlja.

Kako saznaje Blic, paralelno sa djevojčicinim oporavkom policija i Osnovno javno tužilaštvo u Lazarevcu prikupljaju sva potrebna obavještenja i utvrđuju okolnosti trovanja djevojčice. Takođe, ispituju se i navodi da je majka, koja je završila u bolnici zadužila komšiju da brine o djeci, kao i tvrdnje komšija da je ona često ostavljala djecu samu.

Takođe, u cijeli slučaj je uključen i Centar za socijalni rad, koji je, kako se saznaje, pokrenuo mjere iz svoje nadležnosti i djecu izmjestio iz porodične kuće na brigu kod rođake.

– Centar za socijalni rad se uključio u cijeli slučaj. Ovo je prvi put da postupa u slučaju ove porodice – kaže izvor upoznat sa slučajem.

Djevojčica zatečena u teškom stanju

Podsjetimo, ranije se oglasilo i Osnovno javno tužilaštvo u Lazarevcu koje je navelo da je djevojčica (3) koja se otrovala alkoholom u porodičnoj kući u Brajkovcu zatečena u teškom stanju, kao i da je brigu o ostalih troje djece preuzeo Centar za socijalni rad.

Dosadašnja istraga pokazala je da je djevojčica iz ormara uzela rakiju. Popila je nekoliko gutljaja i odmah izgubila svijest.

– Došli su brat i sestra kod mene u dvorište počeli da viču: ‘Pomozite nam, seki je pozlilo, umire’. Ja sam se našao u čudu, pitao sam ih šta se desilo, djevojčica je držala jednu flašu u ruci i rekla da je sestra pila iz toga, ja ne znam šta je to, da li je rakija nisam mirisao – rekao je za komšija koji je našao djevojčicu (3) iz Lazarevca u besvjesnom stanju.

Dijete se otrovalo alkoholom nakon što ju je majka sa braćom i sestrom ostavila same dok je u bolnici.

Djevojčica sestričina bivše rijaliti učesnice

Djevojčica (3) koja je dovezena u bolnicu u Tiršovoj zbog teškog trovanja alkoholom i kojoj su se ljekari borili za život, je sestričina bivše rijaliti učesnice Bojane Pavlović.

Bojana Pavlović se oglasila na društvenoj mreži Instagram i istakla da je djevojčica izašla iz kome.

– Moja sestra nikada djecu nije ostavila same, desio se nesrećni slučaj zbog nemilog događaja za koji sam već dala izjavu! Djevojčica se probudila iz kome, sestra je još uvijek u bolnici na ispitivanjima zbog transfuzije krvi, napisala je između ostalog Bojana Pavlović, bivša rijaliti učesnica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana