Poznato ko je krao po crkvama u Hercegovini

Nebojša Tomašević
Foto: Ilustracija

TREBINjE – Policija je uhapsila B.M. i S.K. zbog sumnje da su iz pravoslavne crkve crkva u selu Bijela Rudina kod Bileće ukrali novac iz kutije za doniranje, potvrđeno je "Glasu Srpske".

- Policijskoj stanici Bileća 16. oktobra 2024. godine  mještanin iz mjesta Bijela Rudina, opština Bileća prijavio je da je  vidio jedno ili više nepoznatih lica kako kroz prozor ulaze u pravoslavnu crkvu. Uviđajem je utvrđeno da je ukraden novac iz kutije za doniranje – saopšteno je iz  Policijske uprave Trebinje.

Dodali su da su isttagom utvrdili da su krađu počinila lica B.M. i S.K. koja su uhapšena, a  događaju je obaviješteno Okružno javno tužilaštvo u Trebinju koje je naložilo da se protiv pomenutih podnese izvještaj o počinjenom krivičnom djelu krađa.

Nalelnik PU Trebinje Siniša Laketa na konferenciji za novinare rekao je da je policija u ovom slučaju brzo reagovala, uhapsila počinioce  i pronašlla predmete korištene u krađi.

Prema nezvaničnim informacijama sumnja se da su pomenuta lica proteklih dana krala  po crkvama u Istočnoj Hercegovini, a navodno su bili su i u manastiru Tvrdoš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana