Poznati prevarant ponovo ojadio stočare

Jasmina Salopek
Poznati prevarant ponovo ojadio stočare

BANjALUKA - Dalibor Ćurlik (49) iz Banjaluke protiv kojeg je Policijska uprava Odžak pokrenula istragu, uhapšen je zbog sumnje da je počinio krivično djelo prevara, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Iz Policijske urpave Banjaluka saopštili su, nevodeći inicijale, da je osumnjičeni uhapšen juče oko 15.30 časova.

- Postupajući po aktu Policijske uprave Odžak uhapšen je D.Ć. jer je navedena policijska uprava pokrenula istragu protiv njega. Lice je predato policijskim službenicima Policijske uprave Odžak - saopšteno je iz policije.

Nezvanično, policiji u Odžaku više osoba prijavilo Ćurlika da je uzeo stoku koju nije isplatio, a vlasnicima je ostala velika materijalna šteta koja se procjenjuje na 38.000 KM.

Osumnjičeni je od ranije poznat policiji po brojnim prevarama.

Okružno javno Tužilaštvo u Banjaluci ima u radu tri predmeta Ćurlika i Saše Kisina (47)  a nedavno ih je i policija u Gradišci prijavila tužilaštvu da su od jednog domaćina uzeli sedam bikova za koje mu nikad nisu isplatili 24.000 KM.

Jedna od njih je bila sredinom maja kada je, zajedno sa Kisinom i Dejanom G. (43), uhapšen zbog sumnje da je počinio tri prevare u privrednom poslovanju “teške” oko 17.500KM.

Protiv njih je policija ranije podnijela izvještaj Okružnom tužilaštvu Banjaluka, a saopštili su da se osumnjičenima na teret stavlja da su navedena krivična djela počinili od  juna 2020. godine do decembra 2021. godine.

Prema tadašnjim informacijama iz istrage, njih trojica su osnovali preduzeće “MIMT”, te su od pravnih lica iz Banjaluke i Gračanice naručivali suhomesnate proizvode, gume i drugu robu koje nisu platili.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana