Poznati lopov iz Prijedora pao po sudskoj potjernici

Nebojša Tomašević
Poznati lopov iz Prijedora pao po sudskoj potjernici

PRIJEDOR - Ranko Rakić iz Prijedora, jedan od najpoznatijih lopova koji je hapšen stotine puta, ponovo je završio iza rešetaka.

Njega su juče uhapsili pripadnici Banjalučke policije na osnovu potjernice po naredbi Osnovnog suda u Prijedora zbog krivičnog djela nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici. Kako je saopšteno iz Policijske uprave Banjaluka navodeći inicijale, on je predat policijskim službenicima Okružnog centra Sudske policije Banjaluka.

Saznajemo da je za Rakićem pomenuta potjernica raspisana jer se nije odazivao na sudske pozive.

Rakić je poznat po krađama, a samo u septembru prošle godine  hapšen je dva puta jer je napao maloljetnika i udario ga u leća, te zbog tuče u krugu banjalučke „Nove pijace“ gdje je napao i udario  jednu osobu. On je u februaru prošle godine u banjalučkom Okružnom sudu osuđen pet godina zatvora jer je opljačkao osobu sa invaliditetom, Ljubomira Bajića od koga je ukrao 200 KM kao i protezu za nogu.

Rakić u svojoj kriminalnoj biografiji ima više od 100 počinjenih krivičnih djela i često je hapšen uglavnom zbog teških krađa, razbojništava, tuča i oduzimanja i oštećenja tuđe stvari. Rakić je poznat i po tome što je ispred butika u banjalučkom naselju Lauš ukrao lutku.

On je inače rođen u Bohumu gdje je  od 2008. do 2016. godine počinio  36 krivičnih djela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana