Poznata imena uhapšenih zbog šverca duvana za nargile, među njima i carinik

GS
Poznata imena uhapšenih zbog šverca duvana za nargile, među njima i carinik

SARAJEVO - Tužilac Tužilaštva BiH , nakon što ih je ispitao, predložio je Sudu BiH da odredi pritvor za jednu, odnosno mjere zabrane za tri osobe, koje su uhapšene u sklopu operativne akcije “Plug”.

Akciju su ranije tokom ove sedmice realizovali službenici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u saradnji sa FUP-om, MUP-om Srpske, MUP-om Kantona Sarajevo i MUP-om Tuzlanskog kantona, kao i Upravom za indirektno oporezivanje (UIO) BiH, realizovanoj na području Sarajeva, Tuzle i Srebrenice.

Mjera pritvora predložena je za osumnjičenu Danku Katanić (50) rođenu u Užicu, državljanku BiH i Srbije, zaposlenu na poslovima carinika u UIO BiH, predložena je zbog opasnosti od bjekstva, kao i opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičena mogla ometati istragu, prikrivati dokaze te vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike ili ponovo počiniti krivično djelo ili dovršiti započeto.

Za osumnjičene Elvira Ibrahimovića (33) iz Zvornika, državljanina BiH, Alena Hukića (40) rođenog u Novom Pazaru, državljanina BiH i Srbije i Marka Markovića (31) rođenog u Bajinoj Bašti, državljanina BiH, predložene su mjere zabrane, u skladu sa zakonom. Predložene mjere uključuju zabranu putovanja uz oduzimanje putnih isprava i zabranu izdavanja novih putnih isprava, kao i zabranu korištenja lične karte za prelazak državne granice BiH, zabranu sastajanja sa određenim osobama, te obavezno povremeno javljanje državnom organu.

 Policijski službenici SIPA su prije tri dana, u sklopu operativne akcije “Plug”, na području Kantona Sarajevo, Tuzlanskog kantona i Srebrenici započeli pretrese stambenih i poslovnih objekata i pokretnih stvari na 17 lokacija i uhapsili 12 osoba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana