Poznat identitet uhapšenih u jučerašnjoj akciji tokom koje je pucano na policiju

GS
Poznat identitet uhapšenih u jučerašnjoj akciji tokom koje je pucano na policiju

SARAJEVO - Adnan Kahriman i Armin Husić uhapšeni su juče u akciji "Porto" čiji je cilj rasvjetljavanje razbojništava i teških krađa, saznaje portal "Avaza".

Amar Bašić, koji je pucao na policajce koja su došli da ga uhapsi u okviru akcije "Porto". i dalje je u bjekstvu. On je, osim za razbojništvo i tešku krađu, osumnjičen i za napad na službenu osobu.

Kahriman i Husić su danas predati Tužilaštvu Kantona Sarajevo, potvrdila je za portal “Avaza" Azra Bavčić, portparolka Tužilaštva KS. Oni su osumnjičeni za razbojništvo i tešku krađu.

- Osumnjičene osobe su na zadržavanju, postupajuća tužiteljka u toku dana odlučiće o daljim mjerema – kazala je za "Avaz” Bavčić.

Kahriman i Husić su poznati policiji otprije. Kahriman je više puta  privođen s Anelom Sejfovićem.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo jučer su, pod nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva Kantona Sarajevo, sproveli operativnu akciju „Porto“ s ciljem rasvjetljavanja i dokumentovanja krivičnih djela razbojništva i teških krađa. Izvršeni su pretresi na više lokacija, te su pronađeni i izuzeti predmeti za koje postoji osnov sumnje da potječu iz izvršenja krivičnih djela, kao i vatreno oružje.

-Slobode su lišena dva muškarca, 25-godišnji A.H. i 24-godišnji A.K. Prilikom pokušaja lišenja slobode trećeg lica, u ulici Alibega Firdusa, u opštini Novi Grad, 35-godišnjeg muškarca A.B., isti je napao ovlaštena službena lica smrtonosnom silom, kojom prilikom su policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, radi zaštite života, upotrijebili vatreno oružje, u skladu sa zakonskim propisima. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih osoba – saopštila je juče policija.

Muškarac se udaljio s mjesta događaja, te je za njim raspisana potraga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana