Poznat identitet stradalog: Suvozač iz "tesle" poginuo u stravičnom sudaru

Nebojša Tomašević
Poznat identitet stradalog: Suvozač iz "tesle" poginuo u stravičnom sudaru

PRNjAVOR - Toplica Kitić (40) iz Prnjavora poginuo je u stravičnom sudaru "tesle" kojim je upravljao Dario Ljubojević (29) i "bmv-a" za čijim volanom je bio Darko Bilandžija (39) iz Vogošće.

Nesreća se desila sinoć u 23.10 časova na auto-putu "9 Januar" u mjestu Lišnja, kako je saopšteno iz banjalučkog Okružnog tužilaštva poprijećena su oba vozača.

- Kitić je bio suvozač u automobilu ”tesla” kojim je upravljao Dario Ljubojević (29) iz Prnjavora, dok je za volanom ”BMV-a” bio Darko Bilandžija (39) iz Vogošće”, navode u navedeno je u saopštenju Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, dodajući da su oba vozača prevezena u bolnicu-navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da je uviđaj na licu mjesta obavio dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka Borislav Čekić zajedno sa pripadnicima Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Banjaluka.

- Tužilac je naredio da se preduzmu sve istražne mjere na utvrđivanju okolnosti saobraćajne nesreće, a biće naređena i obdukcija tijela poginulog koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske – stoji u saopštenju.

Prema nezvaničnim informacijama jedno od vozila se kretalo u kontra smjeru na auto –putu.

Brojni vozači u vajber grupi "Patrole-Radari" pisali su da su vidjeli kako je jedan automobil velikom brzinom jurio u kontra smjeru.

- Prošao je pored mene najmanje 150 kilometara na čas. Nekog će da ubije-napisao je jedan vozač.

Ubrzo potom u grupi se pojavila informacija da je i došlo do nesreće, a očevici su ispričali da se radilo o direktnom sudaru dva vozila od koje je jedno smrskano.

Kako su pojedini očevici javili radilo se o direktnom sudaru i da je prizor na mjestu nesreće stravičan.

Na oba vozila je slupan prednji dio, a jedan od automobila je potpuno smrskan. - Više vozača se zaustavilo kako bi pomogli povrijeđenima.

Jednom od vozača su vikali da izdrži i da će Hitna pomoć ubrzo stići-rekli su očevici. Više detalja o ovoj nesreći i njenim uzrocima, kako su rekli u policiji, biće poznato kada se okonča istraga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana