Poznaniku tražila 10.000 KM da ne objavi kompromitujuće snimke

Nebojša Tomašević
Poznaniku tražila 10.000 KM da ne objavi kompromitujuće snimke

PRIJEDOR - Policija je privela i ispitala J. R. iz Banjaluke zbog sumnje da je pokušala da ucijeni poznanika iz Prijedora za 10.000 KM prijeteći mu objavom kompromitujućih fotografija i video snimaka.

Iz Policijske uprave Prijedor  saopšteno je da im je ovaj slučaj prijavljen 13. septembra.

- Osoba iz Prijedora prijavila je policiji da je ucijenjena od strane nepoznatog lica koje mu putem poruka prijeti da će na društvenim mrežama i plakatima objaviti fotografije i video snimke kompromitujućeg sadržaja, ukoliko ne isplati određeni iznos novca. Postupajući po prijavi policijski službenici su došli do saznanja da je izvršilac ovog krivičnog djela lice J.R. iz Banjaluke - navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je kriminalističkom obradom utvrđeno da je osumnjičena oštećenom slala SMS poruke te ga pokušala ucijeniti objavljivanjem navodnih fotografija i video snimaka, da joj isplati 10.000 maraka.

- Obaviješten je tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor kojem će nakon komletiranja predmeta protiv J.R. biti dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo pokušaj ucjene - rekli su u policiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana