Poziv nadležnim da kazne napadače na načelnika opštine Bratunac

srna
Foto: gs

BRATUNAC - Forum za bezbjednost opštine Bratunac osudio je sa današnjeg sastanka fizički napad na opštinskog načelnika Srđana Rankića i pozvao nadležne da kazne napadače.

Rankić je na današnjoj konferenciji za medije rekao da je pio kafu u jednom bratunačkom kafiću kada se desio nemili događaj. "Prišla mi je grupa kabadahija i fizički me napala. To su osobe koje preko lažnih profila na društvenim mrežama šire mržnju nakon lokalnih izbora u Bratuncu. Radi se o licima kojima je prethodna opštinska vlast obećala neke privilegije koje nisu ostvarili i zbog toga okrivljuju aktuelnu vlast, a juče su se drznuli da fizički napadnu. Oni su napali instituciju načelnika opštine, a ne mene", rekao je bratunački načelnik.

On je izrazio bojazan da, ukoliko se ne preduzmu odgovarajuće zakonske mjere protiv napadača, može doći do širenja mržnje i incidenata koji mogu da se prošire i na druge sredine, što treba suzbiti.

Rankić je u policiji naveo da su protagonisti širenja mržnje u Bratuncu mala grupa osoba.

On očekuje da će nadležni reagovati, kazniti napadače i spriječiti dalje siledžijsko ponašanje i narušavanje bezbjednosti u ovoj sredini.

Policija je povodom jučerašnjeg napada na načelnika Rankića podnijela prijave protiv lica čiji su inicijali N.M. iz Bratunca i N.M. i G.S. koji su nakon napada lišeni slobode. Kako je saopšteno iz Policijske uprave Zvornik, protiv N.M. iz Bratunca podnesena je prekršajna prijava za ugrožavanje sigurnosti, a protiv N.M. i G.S. iz Srebrenice zbog narušavanja javnog reda i mira.

Fizički napad u ugostiteljskom objektu u Bratuncu dogodio se u 11.40 časova a da su po prijavi postupili policijski službenici iz Bratunca, koji su izvršili uviđaj na licu mjesta, kao i druge zakonom predviđene mjere i radnje.

Napadnuti S.R. iz Bratunca se radi ukazivanja ljekarske pomoći javio u Javnu zdravstvenu ustanovu Bolnica Zvornik, ali se ljekar nije mogao izjasniti o stepenu povreda i oštećeni je upućen kući. O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina, koji je naredio da se nakon preduzimanja svih mjera i radnji i dokumentovanja događaja tužilaštvu dostavi izvještaj o počinjenim krivičnim djelima ugrožavanje sigurnosti, tjelesna povreda i oštećenje i oduzimanje tuđe stvari.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana