Požar na zgradi „Elektrokrajine“ gasila 23 vatrogasca sa 11 vozila, evo šta je sve izgorjelo

Nebojša Tomašević
Foto: Velibor Tripić

BANjALUKA - Komandir banjalučke Vatrogasne brigade Miroslav Malinić kazao je da je požar na zgradi "Elektrokrajine" stavljen po kontrolu oko 11 časova te da je u gašenju učestovalo 11 vozila i 23 vatrogasca.

Požar je izbio na dodatnom objektu „Elektrokrajine“ koji je naslonjen na hotel „Bosna“. Cijeli krov tog objekta je bio i plamenu. Nadljudskim naporima pokušali smo da priđemo sa svih strana i požar je pod kontrolu stavljen u 11.15 časova - rekao je Malinić i pojasnio da je izgorio sav krov dvospratnog objekta "Elektrokrajine".

Dodao je da je u hotelu " Bosna" požar zahvatio dvije sobe, ali su spriječili da se proširi dalje te da se požar nije proširio na krov hotela.

Kazao je da niko nije povrijeđen i da se šest osoba iz hotela javilo u bolnicu jer su se nagutali dima, kao i jedan vatrogasac.

Naglasio je da ne može da priča o uzroku požara i obimu štete, koja je kako je rekao velika.

Pojasnio je da je gašenje požara bilo dosta teško jer su objekti vezani jedan za drugi i nije se moglo tako lako prići požarištu.

- Požar je bio velikih razmjera i spriječili smo da se proširi na ostale objekte. U hotelu Bosna su izgorjele dvije sobe, a ostale prostorije su zadimljene. Uložili smo nadljudske napore da ugasimo vatru - rekao je Malinić.

Dodao je da ostaju na terenu dok ne završe posao i sada samo pregledaju požarište.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana