Potvrđene optužnice protiv nekadašnjih direktora "Šuma Srpske" i šumskih gazdinstava

SRNA
Potvrđene optužnice protiv nekadašnjih direktora "Šuma Srpske" i šumskih gazdinstava

TESLIĆ - Osnovni sud u Tesliću potvrdio je optužnice protiv nekadašnjih direktora "Šuma Republike Srpske" Riste Marića i Šumskog gazdinstva /ŠG/ "Borja" Teslić Save Kasapovića zbog zloupotreba službenog položaja, a Osnovni sud u Doboju protiv nekadašnjeg direktora Šumskog gazdinstva "Doboj" Vukašina Suvajca, objavilo je danas dobojsko Okružno javno tužilaštvo.

Marić i Kasapović osumnjičeni su da su kao odgovorna lica 2017. godine zaključili ugovor o isporuci šumskih sortimenata jednom privrednom društvu kojem su omogućili imovinsku korist veću od 10.000 KM iako su znali da se ne nalazi na listi drvoprerađivača i ne bavi poslovima sječe, izvoza i prerade drveta, te ujedno nanijeli štetu "Šumama Republike Srpske" i Šumskom gazdinstvu "Borja".

Sud u Tesliću je u ovom predmetu potvrdio i optužnicu, zbog nesavjesnog rada u službi, protiv rukovodioca Radne jedinice Čečava u ŠG "Borja" Alena Gačića, usljed kojeg je nastupila veća imovinska šteta.

Iz Tužilaštva navode da je optužnica protiv ovih lica Osnovnom sudu u Tesliću dostavljena 1. aprila, a da ju je sudija za prethodno saslušanje potvrdio 17. maja.

U saopštenju objavljenom na sajtu dobojskog Okružnog javnog tužilaštva navedeno je da je Suvajac osumnjičen da je od 4. februara 2015. godine do 22. decembra 2016. omogućio kupcu realizaciju šumskih drvnih sortimenata suprotno ugovoru, koji je ostvario imovinsku korist veću od 50.000 KM, čime je pričinjena šteta "Šumama Republike Srpske".

Tužilaštvo je optužnicu protiv Vukašina Suvajca dostavilo Osnovnom sudu u Doboju dostavilo 6. februara, a sudija za prethodno saslušanje ju je potvrdio 24. maja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana