Potvrđena optužnica protiv Nevzudina Hrustića: Sef sa 184.000 KM odnesen iz banke za 22 minute

N.T.
Potvrđena optužnica protiv Nevzudina Hrustića: Sef sa 184.000 KM odnesen iz banke za 22 minute

ISTOČNO SARAJEVO - Nevzudina Hrustića (51) iz Kaknja optužen je za krađu 184.000 KM iz Pavlović International Bank a.d. u Han Pijesku. Novac se nalazio u sefu teškom 250 kilogama koji je optuženi zajedno sa još nepoznatim saradnicima iznio iz banke.

Optužnicu, koja Hrustića tereti za tešku krađu,  je podiglo Okružno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu, a potvrdio je Okružni sud u tom gradu.

Prema optužnici provala se dogodila 14. maja 2015. godine u ulici Srpske vojske u Han Pijesku. Kako se  navodi Hrustić je  zajedno sa više nepoznatih osoba onesposobio alarm na vanjskom zidu objekta, a onda su se pomoću ljestava došli do električnih i telekomunikacionih kablova koje su presjekli. Potom su provalili ulazna vrata i ušli u poslovnicu Pavlović banke.

-Izvršili su premetačinu, a potom su demontirali metalnu kasu, težine oko 250 kilograma, u kojoj se nalazilo oko 184.000,00 KM. Kasu su iznijeli iz objekta i natovarili u nepoznato vozilo i odvezli- stoji u optužnici.

Provalu u Pavlović international banku snimile su  nadzorne  kamere i na snimcima se vidi da je pljačka trajala nevjerovatna 22 minuta. Kako se vidina snimcima  sef je bio fiksiran za pod i lopovi su ga izvalili iz ležišta, a potom su pokušali da ga isjeku odgovarajućim alatom. Kada u tome nisu uspjeli, sef su kroz balkon izbacili u obližnji potok, da bi ga potom natovarili i odvezli sa sobom.

Pomentua banka u Han Pijesku nalazila svega 100 metara od Policijske stanice. Iako su provalnici stvarali veliku buku, tu noć niko nije reagova i pljačka je primjećena tek ujutro kada su radnici banke došli na posao.

 

 Hrustić ima policijske dosije i pvoezivan je sa serijom pljački u BiH i Srbiji. Hapšen je  u oktobru 2008. godine  u Srbiji kao član provalničke grupe Vjekoslava Jasike zvanog Mali Keka iz Beograda. Grupa je "pala" nakon pljačke pošte u Ćenti kod Zrenjanina. Policija je ovu grupu mjesecima pratila i uhvatila u zamku. Sumnjalo se da su odgovorni za provale u šest banka i pošta u okolini Beograda, Čačka, Novog Pazara... U tim provala korišten je isti modus operandi kao i u provala u Pavlović international bankama u BiH.

Prema nezvaničnim informacijama  jedan od krunskih dokaza protiv Hrustića je njegov DNK, koji je otkriven na mjestu pljačke Pavlović banke. Na osnovu istog traga rasvijetljena je i provala u poslovnicu Pavlović international banke u Driniću kod Petrova iz koje je, u noći između 4. i 5. avgusta 2014. godine na identičan način ukraden sef sa oko 160.000 KM. Zbog te provale PU Banjaluka je u septembru 2015. godine za Hrustićem raspisala potragu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana