Potvrđena optužnica Radovanu Damjanoviću zbog trgovine drogom

Srna
Potvrđena optužnica Radovanu Damjanoviću zbog trgovine drogom

SARAJEVO - Sud BiH potvrdio je optužnicu protiv Radovana Damjanovića zbog trgovine oko 100 kilograma skanka iz BiH u NJemačku.

U optužnici se, između ostalog, navodi da je Damjanović od decembra 2019. do kraja 2021. godine, postao pripadnik grupe za organizovani kriminal koja se bavila međunarodnim prometom veće količine droge, đelujući na području BiH, Crne Gore, Srbije i zemalja EU.

Članovi grupe, koju je organizovao optuženi S.B, za međusobnu komunikaciju su koristili kriptovane aplikacije “Skaj” i “Anom”, saopšteno je iz Suda BiH.

Damjanović se tereti da je od 20. do 27. novembra 2020. godine, s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi, zajedno sa drugim njemu poznatim licima, nezakonito prenio oko 100 kilograma skanka iz BiH u Njemačku.

U optužnici se navodi da je Damjanović od 29. novembra do 12. decembra 2020. godine, po prethodnom dogovoru i zajedno sa drugim njemu poznatim licima, nezakonito prenio 109,072 kilograma skanka, prvo iz Srbije u BiH, a zatim u Njemačku i zemlje EU.

Damjanović se tereti da je izvršio krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojnih droga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana