Potvrđena optužnica protiv Radovana Stankovića: Drogu krio u dimnjaku, a prodavao na krovu zgrade

N. T.
Potvrđena optužnica protiv Radovana Stankovića: Drogu krio u dimnjaku, a prodavao na krovu zgrade

BANjALUKA - Radovan Stanković (43) iz Banjaluke optužen je da je skoro dvije godine preprodavao marihuanu i spid te da je drugima omogućavao konzumiranje narkotika.

Optužnicu protiv njega podiglo je banjalučko Okružno tužilaštvo, a potvrdio Osnovni sud u Banjaluci. Na teret mu se stavlja neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Prema optužnici, Stanković se od 2020. do 16. avgusta 2022. godine neovlašteno bavio kupovinom radi prodaje, držanjem radi prodaje i prodajom marihuane i spida. Navodi se da je te droge nabavljao od njemu poznatih lica, iste držao u dimnjaku na krovu stambene zgrade u kojoj živi, a zatim stupao u komunikaciju sa konzumentima droga D. B., S. Č., V. L., E. B., B. B. i M. S., kojima je na krovu stambene zgrade prodavao spid te omogućavao uživanje spida i marihuane. Kako stoji u optužnici, spid je prodavao po cijenama od 200 do 600 KM.

- Tako je licu D. B. u tri navrata prodao spid u količinama od po 50 grama za iznose od po 600 KM, a S. Č. je prodao spid u količini od 20 grama za iznos od 3.500 KM i u dva navrata prodao po gram navedene droge za iznose od po 20 KM. Licu E. B. je u više navrata prodao spid za iznose od 20 do 100 KM, a M. S. u dva navrata za iznos od 500 KM. Takođe je na krovu stambene zgrade u kojoj živi, licu V. L. omogućio uživanje droge marihuane, odnosno dao mu je da smota džoint. Licu  E. B.  je u više navrata omogućio uživanje spida, a B. B. i S. M. u više navrata omogućio uživanje marihuane i spida - navodi se u optužnici.

Stanković je uhapšen u akciji “Kavez” koju je policija sprovela u februaru 2020. godine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana