Potvrđena optužnica protiv osoblja bolnice u Foči: Ginekolog i sestra uzeli mito, beba ispala na pod

G.S.
Potvrđena optužnica protiv osoblja bolnice u Foči: Ginekolog i sestra uzeli mito, beba ispala na pod

FOČA - Republičko tužilaštvo Republike Srpske podiglo je optužnicu protiv specijaliste ginekologije i akušerstva dr Vladimira Čančara i medicinske sestre Gordane Sokolović, zaposlenih u Univerzitetskoj bolnici Foča, jer su primili mito kako bi 19. avgusta 2022. porodili Jovanu Vesić. Nakon porođaja, beba im je pala na pod i zadobila teške povrede glave.

Tužilaštvo i oca Danijela Vesića tereti za krivično djelo davanje mita. Izvor blizak slučaju rekao je da je su, poslije drame koju je porodica Vesić prošla sa oporavkom djeteta, u tužilaštvu smatrali da i otac mora snositi odgovornost, jer je prije porođaja Čančara i Sokolovićevu "počastio" sa 500 KM. Optužnicu je potvrdio Okružni sud u Banjaluci.

- Čančaru je na teret stavljeno da je 18. avgusta 2022. primio mito od 400 KM, a Sokolovićeva u iznosu od 100 KM kako bi carskim rezom porodili Jovanu Vesić. Istom optužnicom Jovanin suprug Danijel je optužen za davanje mita od 500 KM - otkrio je izvor blizak slučaju.

Dan nakon što su uzeli novac da porođaj prođe u najboljem redu, Vesićeva je rodila djevojčicu koja je medicinskom osoblju ispala na pod. Beba je zadobila povrede glave, odnosno obostranu frakturu lobanje i hematom. Ukazana joj je pomoć, ali se njeno zdravstveno stanje ubrzo pogoršalo zbog čega je upućena u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS), gdje je hitno operisana. U optužnici protiv Čančara i Sokolovićeve navodi se da su oboje pokušali da vrate novac prenosi Una tv

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana