Potvrđena optužnica protiv Maristela Jukića: Tetku tukao šakama do smrti

Nevena Reljić
Potvrđena optužnica protiv Maristela Jukića: Tetku tukao šakama do smrti

NOVI TRAVNIK - Maristelo Jukić (54) optužen je da je na okrutan način i u stanju neuračunljivosti ubio tetku Lucu Jukić (79) koju je na smrt pretukao šakama i izbo nožem.

Prema optužnici, koju je potvrdio Kantonalni sud u Novom Travniku, Jukić se tereti da je 13. decembra prošle godine u Gornjim Putićevu kod Novog Travnika, kao posljedicu duševne bolesti šizofrenija, usmrtio tetku Lucu sa kojom je živio.

- Prijatelji M. Č. i N. S. su optuženog dovezli kući u alkoholisanom stanju sa 2,85 promila alkohola u krvi. Tetka mu je otvorila vrata a nakon što je ušao u kuću, poslije kraće prepirke, rukama i nogama, snažno je udario nekoliko puta u glavu te grudni koš kao i upotrebom oštrog predmeta usljed čijih udaraca je oštećena zadobila tjelesne povrede od kojih je preminula - navodi se u optužnici.

U optužnici se dodaje da se Jukić nakon zločina presvukao te je sa nožem u rukama izašao vani.

- On se uputio ka kući V. R. u Stojkovićima u čijoj su ga blizini policajci i uočili. Jukić je tom prilikom odbacio nož od sebe u najbliže dvorište, nakon čega je priveden u prostorije Ministarstva unutrašnjih poslova SBK - dodaje se u optužnici.

Kako su mediji ranije pisali, nakon hapšenja, policajci nisu znali za ubistvo starice, pa su Jukiću najprije napisali kaznu o kršenju naredbe o zabrani kretanja poslije 23 časa. S obzirom na to da je uz sebe imao nož, policija je otišla do kuće, u kojoj je Jukić živio i tamo zatekla stravičan prizor. 

Tužilaštvo je od Suda zatražilo produženje pritvora za optuženog i to zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo ili učiniti novo.

Takođe, pritvor je zatražen i zbog težine krivičnog djela za koje se može izreći kazna zatvora deset godina i zbog činjenice da bi puštanje optuženog na slobodu rezultiralo prijetnjom narušavanja javnog reda.

Ovaj užasni zločin šokirao je mještane Gornjeg Putićeva. Potresene komšije Jukića ranije su izjavile da su staricu znali svi u selu, ali da su je posljednjih godina rijetko viđala jer zbog bolesti nije često izlazila iz kuće.

Obdukcija

Obdukcija tijela starice Luce Jukić obavljena je na Odjelu patologije u Bolnici u Travniku, a rezultati su pokazali da je starica pretučena do smrti. Ona je zadobila desetine povreda a neke od njih bile su u predjelu dojki i grudnog koša. Konstatovani su prelomi rebara, podlivi na licu, potkoljenici, vratu, vilici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana