Potvrđena optužnica protiv instruktora vožnje Mustafe Karavdića iz Visokog: U automobilu ljubio i pipao kandidatkinju

Nevena Reljić
Potvrđena optužnica protiv instruktora vožnje Mustafe Karavdića iz Visokog: U automobilu ljubio i pipao kandidatkinju

VISOKO - Instruktor vožnje Mustafa Karavdić iz Visokog optužen je da je kandidatkinju koju je podučavao vožnji, pokušao dirati i poljubiti u automobilu auto-škole, nakon čega je ona pobjegla, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Optužnicu, koju je protiv njega podiglo Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, potvrdio je Opštinski sud u Visokom, a Karavdić je optužen za krivično djelo bludnje radnje.

Prema navodima iz optužnice, on je 30. septembra prošle godine, pokušao dirati i ljubiti djevojku koju je podučavao vožnji. Sve se dešavalo oko 18.40 časova na poligonu za obuku vozača u ulici Branilaca u Visokom.

- Dok je K. K. sjedila na mjestu vozača, Karavdić je s ciljem zadovoljavanja seksualnog nagona, svoju ruku stavio na desnu ruku K. K. koju je ona držala  na natkoljenici desne noge. Rukom je milujući njenu rekao: “Vožnja je bila dobra, sve je u redu. Žuriš li?”, na šta mu je oštećena odgovorila da kasni već devet minuta - navodi se u optužnici.

Dalje se dodaje da je Karavdić zatim zagrlio K. K. preko ramena i privukao je sebi, nakon čega je ruku pokušao staviti ispod majice i uhvatiti je za grudi.

- Oštećena se odmicala od njega prema vratima i lijevom rukom je uhvatila kvaku pokušavajući da otvori vrata i izađe. Međutim, optuženi je ruku povukao ispod njene majice pa ponovo stavio preko njenog ramena i jače je privukao sebi te je poljubio u lijevi obraz blizu lijevog uha. Potom je poljubio na sredinu obraza, a onda i blizu usana - stoji u optužnici.

U optužnici se zaključuje da je Karavdić bio svjestan da upotrebom sile čini bludne radnje nad K. K.

- Optuženi je to i htio, a usljed svega oštećena ga je uplašena snažno odgurnula od sebe, otvorila vrata i istrčala iz automobila i tako spriječila da dovrši ono što je naumio - zaključuje se u optužnici.

Autobus

Još jedan mučan događaj nedavno je uznemirio građane Visokog kada se pročulo da je vozač školskog autobusa prijavljen policiji zbog sumnje da je  napastvovao maloljetnu djevojčicu.

Kako je “Glas Srpske” ranije pisao, stravičan događaj dogodio se u selu u blizini Visokog, a žrtva je učenica osnovne škole. Navodno su se djeca autobusom firme iz Kaknja vozila iz okolnih sela u školu u Gračanicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana