Potvrđena optužnica protiv članova Kavačkog klana uhapšenih u Sarajevu

GS
Potvrđena optužnica protiv članova Kavačkog klana uhapšenih u Sarajevu

SARAJEVO - Tužilaštvo Kantona Sarajevo podiglo je optužnicu protiv Dušana Jovanovića i Darka Dulovića koji su u septembru uhapšeni u Sarajevu, a koji se dovode u vezu sa Kavačkim klanom. Optužnicu je potvrdio Opštinski sud Sarajevo.

U predmetu "Tower" Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo je 6. decembra podiglo optužnicu protiv Jovanovića i Dulovića.

Kako se navodi u zvaničnom saopštenju, optužnica je podignuta zbog krivičnog djela krivotvorenje isprave, a Opštinski sud u Sarajevu potvrdio ju je 11. decembra.

Zajedno sa optužnicom, Tužilaštvo KS je podnijelo prijedlog za produženje pritvora Jovanoviću i Duloviću, o čemu će Sud naknadno odlučiti.

Jovanović i Dulović su u policijskim dosjeima zavedeni kao pripadnici Kavačkog klana. Oni su uhapšeni na osnovu Interpolove potjernice koju je ranije raspisala Srbija.

Prema pisanju beogradskih medija, Dušan Jovanović Giba je, kao plaćeni ubica, dovođen u vezu sa likvidacijama pripadnika škaljarskog klana.

Njegovo ime spominjano je i tokom suđenja Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću. Svjedok Bojan Hrvatin je pred Specijalnim sudom u Beogradu izjavio da je Jovanović Giba na Krfu likvidirao Alana Kožara i Damira Hadžića, pripadnike škaljarskog klana.

Darko Dulović, kojem se sudilo učestvovanje u ubistvu Siniše Milića, bliskog saradnika Luke Bojovića, na Autokomandi, prošle godine je oslobođen optužbi.

On je u Crnoj Gori služio zatvorsku kaznu od dvije i po godine zatvora zbog trgovine drogom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana