Pregazio komšiju koji je ležao na putu, osuđen na godinu dana zatvora

N.T.
Foto: Ilustracija

BANjALUKA - Ž. T. (28) s područja Modriče pravosnažno je osuđen na godinu zatvora jer je automobilom ”audi A6” pregazio komšiju Nebojšu Kojića, koji je ležao na putu, potvrđeno je "Glasu".

Presuda je izrečena nakon što je vijeće Vrhovnog suda  Republike Srpske  potvrdilo prvostepenu presudu koju je 2022. godine izrekao Okružni sud u Doboju. 

Sekretar Vrhovnog suda Republike Srpske potvrdila je da je prvostepena presuda potvrđena nakon što su odbijene žalbe tužilaštva i odbrane, te je potvrđena prvostepena presuda.

Ž. T. je osuđen za krivično djelo ugrožavanje javnog saobraćaja, a osim zatvorske kazne, izrečena mu i dvogodišnja zabrana upravljanja vozilom "B" kategorije.

Tragična nesreća   se dogodila 24. juna 2020. godine oko 2.30 časova na regionalnom putu Doboj - Modriča.

U presudi se navodi da je  Ž. T. vozio pijan, sa koncentracijom od 1,18 promila alkohola u krvi.

- Optuženi usljed toga nije bio sposoban za bezbjedno upravljanje vozilom, čime je prekršio Zakon o osnovama bezbjednosti saobraćaja BiH. Iako je bio svjestan da takvim ponašanjem može dovesti u opasnost život ljudi, na tu posljedicu je pristao- navodi se u presudi.

Pojašnjava se da je u vrijeme nesreće vozio prema Doboju i dolaskom u Vranjak vozilom je prešao u suprotnu (lijevu) saobraćajnu traku.

- U tom momentu na toj strani kolovoza je ležao Nebojša Kojić, sa glavom okrenutom prema središnjoj bijeloj liniji.  Todorović je automobilom prešao preko njega, što je dovelo do guranja tijela po kolovozu i valjanja ispod vozila, usljed čega je Kojić zadobio višestruke povrede od kojih je preminuo na licu mjesta- navodi se u presudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana