Potukle se učenice banjalučke škole, reagovala Hitna pomoć

Nebojša Tomašević
Potukle se učenice banjalučke škole, reagovala Hitna pomoć

BANjALUKA - Dvije učenice banjalučke Tehnološke škole potukle su se u blizini ove obrazovne ustanove nakon čega je vozilo Hitne pomoć odvezlo jednu od njih jer je zadobila povrede nosa, potvrđeno je za "Glas Srpske".

Direktor škole Dejan Čutura potvrdio je da je došlo do tuče i da je jedna od djevojčica imala krvarenje nosa.

-  Najvjerovatnije se ne radi o težim povredamaa, ali čekamo da se ljekari izjasne o tome. Djevojčicu je Hitna pomoć odvezla  u bolnicu. Te djevojčice koje su se potukle su iz istog razreda i navodno dobre drugarice. Razlog još uvijek ne znamo - kazao je Čutura.

Dodao je da  se sve desilo jutros oko 9.20 časova izvan školskog dvorišta  i odmah su reagovali radnici škole koji su ih razdvojili,a pozvana je policija i služba Hitne pomoći.

-Jedino što me je zabrinulo da ostali učenici nisu bili solidarni i nisu reagovali, niti pokušali da ih spriječe u tuči - pojasnio je Čutura i dodao da je samo jedna učenica pokušala da ih razdvoji.

Prema pričama očevidaca, djevojčice su se prvo svađale pet minuta, a onda je jedna skočila na drugu oborila je i udarala šakama u glavu.

- Djevojčici je krenula krv iz nosa, jedva su ih razdvojili, a došla je i hitna, te je izgrebanu i krvavu djevojčicu  - kazali su očevici.

Čiutura je istakao da  ranije nisu  imali često  ovakvih slučajeva  nasilja među vršnjacima.

-Za mojih 25 godina rada mogu da ih nabrojim na prste jedne ruke. Međutim ovo ne bih mogao da okarakterišem kao vršnjačko nasilje. Radi se o sukobu između dvije djevojčice, a ne o kontinuiranom nasilju i maltretiranju - kazao je Čutura.

U Policijskoj upravi Banjaluka kazali su da im je ovaj slučaj prijavljen i da će nakon provjera biti poznato više informacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana