Potjera za bahatim vozačem: Uhvatili ga, pa ubo policijskog službenika

GS
Foto: 072info

KAKANj - Nakon što su pripadnici Policijske stanice Kakanj pokušali juče zaustaviti vozilo lančia, koje se nije zaustavilo, već je vozač A.A. (45) nastavio dalje voziti, policajci su ga ipak uspjeli sustići u mjestu Hrastovac, no vozač je tom prilikom ubo policajca, te mu nanio lakše povrede, nakon čega je uhapšen.

Sve se desilo, kako navode iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, juče u 9.41 časova u ulici 7 Muslimanske brigade, kada su službenici Policijske stanice Kakanj pokušali su zaustaviti automobil lančiu, koje se nije zaustavilo, te je nastavilo kretanje u pravcu ulice Alije Izetbegovića.

"Službenici Policijske stanice Kakanj su, krećući se za navedenim vozilom isto sustigli u mjestu Hrastovac, te je vozač navedenog vozila tom prilikom oštrim predmetom nanio povrede policijskom službeniku, koji je usljed toga zadobio lakše tjelesne povrede, konstatovane u Službi hitne medicinske pomoći Kakanj. Vozač pomenutog vozila A.A. (45) iz Zenice je savladan i uhapšen, a potom zadržan u prostorijama za zadržavanje zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti", saopštili su iz MUP-a ZDK.

Navode da je provjerom u prekršajnoj evidenciji utvrđeno da je A.A. povratnik u vršenju težih prekršaja u saobraćaju, te da u registru novčanih kazni ima evidentiran iznos od 15.320 KM neplaćenih kazni.

"Sporno vozilo je oduzeto i deponovano na parking prostoru Policijske stanice Kakanj. Od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj izvršen je uviđaj, uz upoznavanje dežurnog tužioca, nakon čega je nad A.A. zavedena kriminalistička obrada", dodaju iz MUP-a ZDK, prenose Nezavisne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana