Nestao Tarik Imamović: "Posljednje što sam čuo jeste njegovo ubjeđivanje sa nekim momkom"

GS
Nestao Tarik Imamović: "Posljednje što sam čuo jeste njegovo ubjeđivanje sa nekim momkom"

ZAGREB - Dvadesetšestogodišnji Zeničanin Tarik Imamović nestao je proteklog vikenda, prema posljednjim podacima na području Zagreba

Kako piše Zenicablog, njegovi roditelji otac Edin i majka Hanifa proživljavaju teške trenutke.

– Razgovarao sam sa Tarikom, koji je rekao da se nalazi na autobuskoj stanici u Zagrebu. Prije toga je radio na Jadranu, kao armirač. Ono što znam je da je posljednja dva-tri dana imao određenih psihičkih problema, te da ga je poslodavac poslao na odmor, kući. Posljednje što sam čuo jeste njegovo ubjeđivanje s nekim momkom, govorili su jedan drugom „Sabur, trebaš saburat” i veza se prekinula. Prethodno mi je rekao da će po njega na stanicu doći neki poznanik, drug. Od tad je telefon isključen – kazao je njegov otac Edin.

Prema očevim riječima, poslodavac iz Hrvatske je, nakon što ga je kontaktirala Tarikova porodica, takođe prijavio nestanak u Hrvatskoj.

Navodno, rok za prijavljivanje nestanka u Hrvatskoj je 48 sati, tako da će formalno on biti „tražena osoba” tek noćas ili ujutro.

Tarik se, prema riječima porodice, uputio u nedjelju oko 14 sati kući u Zenicu i nije im najavljivao nikakvu drugu destinaciju, a i činjenica da je više od 48 sati njegov mobilni broj nedostupan, dodatno brine porodicu.

– Žao mi je kad je već imao problema što su ga pustili da ide sam, mogao sam ja ili neko doći po njega. Išao sam u policiju u Zenicu i ovdje je rok za prijavljivanje nestanka 24 sata, pa sam išao ponovo u utorak – kaže otac Edin.

U Upravi policije MUP-a ZDK nije bilo evidentirana nestala osoba sa Tarikovim podacima, pa je policija ponovno večeras kontaktirala Tarikovu porodicu radi utvrđivanja svih podataka i formalne prijave.

Porodica Imamović moli sve one koji imaju bilo kakvu informaciju o osobi sa fotografije u Hrvatskoj ili BiH da odmah nazovu najbližu policijsku stanicu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana