Porodična tragedija u Modriči: Ubio suprugu pa sebe

Goran Obradović
Porodična tragedija u Modriči: Ubio suprugu pa sebe

Modriča - Stevo Ilić (43) ubio je sa dva hica iz lovačke puške u grudi svoju suprugu Gordanu (47), a potom je počinio samoubistvo pucajući sebi u vrat u njihovoj porodičnoj kući u Modriči.

Prema nezvaničnim informacijama Stevo je Gordanu ubio dok je spavala na kauču, a potom je ispalio hitac u sebe.

Saznajemo da je Stevo Ilić ostavio oproštajno pismo i kovertu sa 3.500 maraka za njihovu maloljetnu kćerku koja se u vrijeme tragedije nalazila u Njemačkoj kod tetke. U pismu je naveo da se izvinjava kćerki zbog ovog što je uradio.

Tijela Ilića u njihovoj kući u srijedu poslijepodne pronašao je njihov komšija Sveto Mijić, a pretpostavlja se da se tragedija desila noć ranije.

Mijiću je, u poslijepodnevnim časovima telefonirala Gordanina sestra Dragica, koja sa porodicom živi u Njemačkoj, te ga zamolila da ode do kuće Ilića i vidi šta se dešava, jer se ne javljaju na njene telefonske pozive.

- Otišao samo do njihove kuće i pozvonio na vrata dva puta, ali niko nije otvarao. Sačekao sam još malo i uhvatio za kvaku. Vrata su bila otključana, pa sam ih otvorio, te pozvao komšije nekoliko puta. Kako se niko nije odazvao otišao sam sa druge strane kuće, gdje su Ilići imali običaj da sjede - rekao je Mijić.

On je dodao da je pogledao kroz prozor koji je bio otvoren i tada je vidio stravičan prizor. Stevo je ležao mrtav na podu, sa puškom na prsima. Pored njega na ležaju vidio je i njegovu suprugu i odmah pozvao policiju.

- Ilići su bili veoma dobri ljudi i komšije. Niko ne zna zbog čega je ovo uradio. Mještani su ih poznavali kao uglednu i poštenu porodicu koju su svi uvažavali - rekao je Mijić.

Poslije uviđaja u kući tijela supružnika su prevezena u dobojsku bolnicu, a vještak Ljubomir Curkić je juče izvršio obdukciju.

- Žena je zadobila povredu grudnog koša, a muškarac vrata. Kod oboje se radi o povredama sa velikim razaranjem tkiva, nanesenim iz blizine sačmom ispaljenom iz lovačke puške - precizirao je ljekar Curkić.

Šok u bolnici

Direktor Bolnice za hroničnu psihijatriju Modriča Milenko Đukić gdje su bili zaposleni Gordana i Stevo Ilić rekao je da je riječ o dobrim ljudima i radnicima.

- Gordana je u bolnici radila 27, a Stevo 17 godina. Ovo je šok za sve nas. On je bio na odmoru do kraja juna, a Gordana je radila. U utorak je izašla iz noćne smjene. Prije toga popili smo kafu i ona je otišla kući da odspava. Ni po čemu se nije moglo naslutiti da će se desiti tragedije - kazao je Đukić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana