Ponovo uhapšen Petar Dukić, ovoga puta zbog napada na inspektora

ATV
Foto: ATV

Petar Dukić (44) zvani Piter, jedan od optuženih za organizovani kriminal i trgovinu oko tri tone droge u predmetu ”Transporter”, uhapšen je sinoć zbog sumnje da je napao policijskog inspektora, koga je šakom udario u glavu.

Dukić je, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nasilničko ponašanje, upravo sproveden u Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci, gdje će ga tokom dana ispitati dežurni tužilac.

Napad se dogodio juče oko 15.10 časova ispred kafića u Laktašima. Kako saznaje ATV policajac je tražio Dukića da mu uruči poziv za saslušanje u okviru druge istrage koju policija sprovodi. Tom prilikom došlo je do verbalne rasprave tokom koje je Dukić udario inspektora šakom u glavu.

Nakon napada Dukić je pobjegao u Doboj i za njim je organizovana potraga. Ispostavilo se da je umakao u Doboj, te da je promijenio automobil i vratio se u Banjaluku i Žandarmerija ga je pronašla i uhapsila u kampu u Rekavicama. U okviru potrage jake policijske snage su sinoć izvršile raciju u Dukićevom kafe baru ”Plan B” u naselju Borik.

Inače, Dukić godinama važi za kriminogenu osobu. Pred Sudom BiH u toku mu je suđenje po otužnici da je zajedno sa Bojanom Cvijetićem bio jedan od organizatora kriminalne grupe koja je iz Albanije, preko BiH, prokrijumčarila oko tri tone marihuane u zemlje Evropske unije u periodu od 2019. do 2021. godine. Grupa je uhapšena u akciji ”Transporter” kada je policija u Dukićevom kombiju ”Iveko” pronašla i zaplijenila 316 kilograma marihuane.

Tužilaštvo BiH na teret mu stavlja i pranje novca u iznosu od oko 3,6 miliona maraka. Prema optužnici Dukić je novac zarađen prodajom droge gurao u legalne tokove preko kafe bara ”Plan B” u Banjaluci, te auto salona ”Master auto”, koji su u njegovom vlasništvu.

Novcem od droge Dukić, kao i osobe koje su s njim povezane, su stekle vlasništvo nad velikom imovinom koja je detaljno opisana u optužnici. Radi se o dva zemljišta u Banjaluci sa kućištem i poslovnom zgradom, četiri stana u Istočnoj Ilidži i Istočnom Sarajevu, dvije garaže u Banjaluci, 25 automobila (vrijednosti od 4.000 do 258.000 KM), dva kvada i tri motocikla ”jamaha”.

Ranije je osuđivan novčanim kaznama za nanošenje tjelesnih povreda i ugrožavanje javnog saobraćaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana