Ponovljeno suđenje za obljubu maloljetnih sestara: Tužilaštvo odustalo od optužbi za zlostavljanje najmlađe

Nebojša Tomašević
Ponovljeno suđenje za obljubu maloljetnih sestara: Tužilaštvo odustalo od optužbi za zlostavljanje najmlađe

BANjALUKA - Okružno tužilaštvo u ponovljenom postupku odustalo je od krivičnog gonjenja Dragana B. (24) iz Laktaša za obljubu najmlađe od četiri sestre s čijom majkom je bio u emotivnoj vezi, a traži da on bude osuđen za seksualno zlostavljanje preostale tri djevojčice.

Iznošenjem završnih riječi optužbe i odbrane završeno je ponovljeno suđenje optuženom koji je bio osuđen na 19 godina zatvora zbog seksualnog zlostavljanja četiri djevojčice. Nova presuda biće izrečena u ponedjeljak.

Dragan B. je bio osuđen zbog više krivičnih djela obljuba  djeteta mlađeg od 15 godina u sticaju sa krivičnim djelom zadovoljenje polnih strasti pred djetetom. Presudu je ukinuo Vrhovni sud Republike Srpske na osnovu žalbe odbrane i slučaj vratio na novo odlučivanje.

Branilac optuženog Aleksandar Jokić ističe da njegov klijent treba da bude oslobođen optužbi za obljubu tri djevojčice i smatra da jedino može biti osuđen za zlostavljanje najstarije djevojčice i to po osnovnom obliku krivičnog djela obljuba sa djetetom mlađim od 15 godina.

Suđenje je bilo zatvoreno za javnost tako da detlji nisu dostupni javnosti. Prema optužnici, Dragan B. je seksualno zlostavljao četiri sestre rođene 2005, 2007, 2008. i 2013. godine. Terete ga i da je imao polne odnose sa njihovom majkom dok su djevojčice bile prisutne u prostoriji.

U optužnici se, između ostalog, navodi da je optuženi od marta 2019. godine do februara 2020. godine u kući gdje su  djevojčice živjele sa majkom u jednom selu kod Laktaša, kao i u svojoj porodičnoj kući, u više navrata „počinio obljubu i drugu polnu radnju izjednačenu sa obljubom” nad sestrama. Dodaje se  i da je bio u emotivnoj vezi sa njihovom majkom i „navodno joj pomagao u poljoprivrednim radovima te svakodnevno boravio u njihovoj kući u vrijeme dok je bio odsutan otac maloljetne djece”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana