Polupao bankomat jer nije uspio da podigne novac, pa nožem nasrnuo na radnika obezbjeđenja

Nebojša Tomašević
Polupao bankomat jer nije uspio da podigne novac, pa nožem nasrnuo na radnika obezbjeđenja

GRADIŠKA - Đani S. (48) iz Gradiške uhapšen je zbog sumnje da je rešetkom šahta polupao bankomat nakon čega je nožem nasrnuo na radnika obezbjeđenja Adiko banke, a zatim izbušio gume na dva vozila na obližnjem parkingu, saznaje „Glas Srpske“.

Ovaj incident se dogodio danas oko 12.25 časova kada je Đani S. došao na bankomat u Vidovdanskoj ulici u Gradišci da bi podigao novac, a kako saznajemo bio je pijan i u krvi je imao oko 0,98 promila alkohola.

- Đani S. je, nakon što nije uspio da podigne novac, skinuo rešetku od obližnjeg šahta i pokušao da razbije bankomat kako bi se domogao novca. Kada je vidio šta se dešava, radnik obezbjeđenja banke iz agencije „Sekjuritis Sarajevo“  je istrčao i pokušao da ga spriječi. Govorio mu je da to ne čini i da ne lupa imovinu banke. Međutim, Ćani S. je tada izvadio nož i nasrnuo na njega uz prijetlju da će ga ubosti - kazao je izvor blizak istrazi.

Dodao je da je radnik obezbjeđenja uspio da pobjegne nasilniku u unutrašnjost banke i pozvao policiju.

Prema njegovim riječima, Đani S. nakon toga je otišao na obližnji parking i probušio gume na dva automobila.

Policijska uprava Gradiška, navodeći inicijale, saopštila je da su nakon prijave ovog događaja ispred banke zatekli osumnjičenog da buši gume na vozilima.

-  Policijskoj stanica Gradiška prijavljeno je da se u Vidovdanskoj ulici u neposrednoj blizini  „Adiko banke“ nalazi nepoznati muškarac  sa nožem u ruci. Odmah po prijavi na lice mjesta su izašli policijski službenici koji su zatekli muškarca kako nožem oštećuje pneumatike na dva vozila, na parkingu ipsred  navedene banke. Policajci su ga brzom intervencijom savladali i uhapsili  te utvrdili da je rijeć o Đ. S. iz Gradiške - rekli su u Policijskoj upravi Gradiška. Dodali su da je da je daljom istragom utvrđeno da je Đ.S. prethodno rešetkom od šahta lupao po bankomatu Adiko banke te nožem nasrnuo na radnika obezbjeđenja iz firme „Sekjuritas Sarajevo“.

- Osumnjičenom Đ. S. na teret se stavlja da je počinio krivična djela ugrožavanje sigurnosti,  teša krađa  i  oštećenje i oduzimanje tuđe stvari.  O svim okolnostima upoznat je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, te je u toku istraga-rekli su u PU Gradiška.

Saznajemo da Đani S. do sada nije bi poznat po činjenju krivičnih djela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana