Policijska uprava Bijeljina: Pješaci i biciklisti da nose svjetloodbojni prsluk

Tanjug
Foto: Ilustracija

BIJELjINA - Iz Policijske uprave Bijeljina apelovali su da pješaci i biciklisti u uslovima smanjene vidljivosti nose svjetloodbojni prsluk koji znatno pomaže da ih vozači uoče.

"Zimski period karakterističan je po većem broju saobraćajnih nezgoda, naročito u uslovima smanjene vidljivosti nakon 16.00 časova, a najveći broj saobraćajnih nezgoda u kojima stradaju pješaci i biciklisti registrovan je kao posljedica nepropisnog kretanja pješaka, kretanja kolovozom pod dejstvom alkohola, kao i kretanja pješaka kolovozom u nenaseljenom mjestu bez svjetloodbojnog prsluka", saopšteno je iz ove policijske uprave.

Oni napominju da građani u zimskom periodu uglavnom nose tamnu odjeću, što u mnogome otežava njihovu vidljivost, posebno u ulicama i na mjestima koji nisu osvijetljeni.

"Iz tih razloga apelujemo na pješake i bicikliste da u uslovima smanjene vidljivosti, naročito od 16.00 časova, koriste svjetloodbojni prsluk, da u nenaseljenom mjestu koriste lijevu ivicu puta, da kolovoz prelaze isključivo na obilježenom pješačkom prelazu, kao i da se ne kreću kolovozom ukoliko su pod dejstvom alkohola", navodi se u saopštenju.

Iz Policijske uprave poručili su pješacima da ne dozvole da postanu dio crne statistike i da kao učesnici u saobraćaju nose odjeću koja ima fluoroscentne i svijetle dijelove kako bi ih uočili ostali učesnici u saobraćaju.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana