Policijska akcija u Banjaluci, ima uhapšenih FOTO, VIDEO

N.T.
Foto: V. Tripić

BANjALUKA - Na području Banjaluke u toku je velika policijska akcija, a prema nezvaničnim informacijama, ima i uhapšenih osoba.

"Glas Srpske" nezvanično saznaje da je u naselju Borik uhapšen Jelenko Knežević i da je, navodno, riječ o istrazi jednog ubistva.

U okviru istrage koju je jutros započelo Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske,  pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ), naoružani dugim cijevima, su opkolili zgradu u ulici Jasenovačkih logoraša u naselju Obilićevo, pored restorana Ugostiteljske škole. 

 

Saznajemo da je policija  išla od stana do stana. Navodno pretresaju stan jednog od osumnjičenih. 

Ministar unutrašnjih poslova Srpske Dragan Lukač potvrdio je da je Banjaluci u toku akcija SAJ-a. Naglasio je da MUP Srpske nastavlja borbu protiv organizovanog kriminaliteta.

- Danas smo imali određena hapšenja, još uvijek su naši policajci na terenu, nisu u potpunosti završili svoju akciju, tako da ne mogu da otkrivam detalje povodom te akcije - istakao je Lukač.

Istakao je da MUP radi zajedno sa tužilaštvima.

- Upravo sada radimo na privođenje nekoliko lica koja dovodimo u vezu sa organizovanim kriminalitetom, a ta lica su uglavnom uvezana kroz mnoge stvari što se tiče i trgovine narkoticima i mogućnosti izvršenja težih krivičnih djela poput ubistava, ali žao mi je da u ovom trenutku ne mogu davati više informacije - naveo je Lukač.

U Tužilaštvu BiH potvrđeno je da su oni naredili akciju, ali su odali da ne mogu govoriti o detaljima.

Rekli su da će više informacija biti saopšteno kasnije.

Saznajemo da je navodno riječ o nastavku akcije „Transporter“ te da se  radi o istrazi teških krivičnih djela, među kojima i ubistava.

ATV navodi da je SAJ uhapsio dvije osobe u banjalučkom naselju Borik. 

Prema izjavama očevidaca, kako javlja Srpskainfo, veliki broj policajaca je danas priveo jednu osobu u blizini Osnovnog suda u Banjaluci.

– Vidio sam četiri policijska kombija i više policajaca koji su sa puškama bili tu – rekao je jedan od očevidaca za ovaj portal.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana